SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bu da oldu! Ucuz konteyner diye depremzedeleri dolandırdılar!

Bu da oldu! Ucuz konteyner diye depremzedeleri dolandırdılar!

22 Şubat 2023 Çarşamba - 13:55




Denizli’de verdikleri konteyner ilanı depremzedeleri dolandıran 6 şüpheli, çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı. Tutuklananların banka hesaplarına bloke konuldu.





Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından evlerini kaybeden, hükümetten yeterli destek göremeyen depremzedeleri ve onlara yardım etmek isteyen hayırseverleri konteyner satma bahanesiyle dolandıran 6 şüpheli yakalandı. 

Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Dolandırıcılık Bürosu ekipleri sosyal medya üzerinden sahte satılık konteyner ilanı veren şüphelilerin parayı aldıktan sonra sırra kadem bastıklarını belirledi.

HÜKÜMETİN YETERSİZLİĞİ DEPREMZEDELERİN DOLANDIRILMASINA SEBEP OLDU

Olay  Malatya'da bir depremzedenin polise başvurması ile ortaya çıktı. 19 bin Türk Lirası (TL) ödeyen depremzede konteyner siparişi gelmeyince durumu emniyet güçlerine bildirdi. Paranın yatırıldığı hesabın sahibi D.E.'nin hesap hareketlerini izleyen polis, aynı yöntemle başka kişilerin de dolandırıldığını ortaya çıkardı. Olayla bağlantısı olan üç şüphelinin Malatya'dan sipariş veren ve 16 bin 500 TL, 18 bin TL ile 20 bin TL ödeme yapan üç depremzedenin yanı sıra Kahramanmaraş'tan sipariş veren ve 17 bin TL ödeyen bir depremzedeyi daha dolandırdığı belirlendi.

HESAPLARI BLOKE EDİLDİ


Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yürütülen operasyon ile gözaltına alınan şüpheliler ‘nitelikli dolandırıcılık' suçlaması ile Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Üç şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi, banka hesaplarına bloke kondu.

Diğer yandan Hatay'da yaşayan B.R. adlı depremzedenin konteyner satın almak için sosyal medya üzerinden irtibata geçtiği farklı üç şüpheli tarafından aynı yöntemle 15 bin TL dolandırıldığı da belirlendi. Bu olaya ilişkin gözaltına alınan şüphelilerde çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap