SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bu bir darbedir

Bu bir darbedir

06 Mayıs 2016 Cuma - 10:20




Turgay Güngör, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan kriz ve AK Parti’nin Olağanüstü Kurultay’a gitmesini de





CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan kriz ve AK Parti’nin Olağanüstü Kurultay’a gitmesini değerlendirdi. Türkiye’de zaten sivil darbe olduğunu söyleyen Güngör, “AKP kendi tarafından yönetilen bir siyasi parti değil. Cumhurbaşkanı hem Cumhurbaşkanlığı makamını işgal ediyor hem de AKP’yi yönetiyor. Bu vahim bir tablo, hukuka da aykırı. Halkın iradesi ile seçilmiş bir Başbakan var, ancak geçtiğimiz süreçlerde bu Başbakan kendi iradesi ile ülkeyi yönetmedi. Sürekli hem yürütmeyi hem de yargıyı kontrol altında tutmak isteyen bir Cumhurbaşkanı aracılığıyla yönetiliyor ülke. Parlamento devre dışıdır. Cumhurbaşkanı ne isterse parlamento da onlar çıkarılıyor. Ülke resmen Erdoğan tarafından ipotek altında alınmıştır. Gelinen nokta zaten beklenen noktadır. Bu tür yönetim anlayışlarında demokrasi söz konusu değildir. Her kişinin bir son kullanma tarihi vardır, Davutoğlu’nun da son kullanma tarihi gelmiştir” dedi. Şu anki olayın 12 Eylül’den daha büyük bir darbe olduğunu belirten Güngör, “Türkiye’de sivil darbe var, darbenin başında da Recep Tayyip Erdoğan var. Bu mevcut durum bir şekilde sivil darbedir” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap