SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bu bir ayağa kalkış hareketidir

Bu bir ayağa kalkış hareketidir

05 Mart 2016 Cumartesi - 15:34




MHP’de olağanüstü kurultay taleplerini değerlendiren Koray Aydın “Türkiye’nin bugünkü şartları içerisinde güçlü bir MHP’ye ihtiyacı var” dedi.





MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, olağanüstü kongrenin toplanabilmesi için imza veren ve genel merkez tarafından teşkilatı kapatılan iller arasında yer alan Bilecik’i ziyaret etti. Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesine giden Aydın, burada görevden alınan eski MHP İl Başkanı Ahmet Gürses, MHP’li belediye başkanları ve partililerce karşılandı. Koray Aydın, MHP’de olağanüstü bir kongre süreci yaşandığını belirterek, süreci temsilen imza vererek oluşturanların sadece kendi iradelerini oluşturarak adım atmadığını, iradenin arkasında bu hareketin bütün dinamiklerini kapsayan unsurlar bulunduğunu söyledi.

Vatan aşkımız var

Delegelerin, MHP tabanından gelen genel istek, heyecan ve tavır koymaya karşı onların sözcülüğünü yaparak bu adımı attığını belirten Aydın, şunları söyledi: “Bu aynı zamanda dip dalgadır. Bu MHP’nin olağan üstü kongresini besleyen dip dalga, MHP’nin bütün dinamiklerini ve unsurlarını bünyesinde barındırmaktadır. Dolayısıyla atılan bu adım, belki de Türk siyasi tarihinin bütünleşmiş, tabanıyla kenetlenmiş, onların istek, özlem ve arzuları doğrultusunda şekillenmiş bir harekettir. Bu bakımdan atılan adımı, bu çerçevede değerlendirmek, bu muhtevayla anlamaya çalışmak, yapılacak en doğru şey olacaktır. Türkiye’nin bugünkü şartları içerisinde güçlü bir MHP’ye ihtiyacı var. MHP’nin kendi duruşuyla, kendi tarihsel süreci içerisinde aldığı şekille halkın o istediği, beklediği, arzuladığı bir MHP’ye şiddetle ihtiyaç var. Çünkü kuşatılmış bir Türkiye’de yaşıyoruz.”

Beyhude çabalar

Koray Aydın, gazetecilerin, “16 ilde MHP’nin teşkilatlarının kapatılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Bunun yorumlanacak bir tarafı kalmamıştır. Bu sadece MHP’lileri değil 77 milyonu ilgilendiriyor. Çünkü, bu bir ayağa kalkış hareketidir. Bunlar beyhude çabalardır. Bir faydası yoktur. Bunlardan bir netice çıkmaz, çıkmayacağını da hep beraber göreceğiz. İl başkanlarını, teşkilatları kapatsalar ne olur. Şuurlu, bilinçli bir hareket içerisindeyiz. En azından biz durduğumuz yerden mücadeleyi bu düsturla ve ahlakla veriyoruz. Çünkü bizim duruşumuz ülkücü duruştur. Dolayısıyla birbirimizle özdeşleştik, birbirimizle kenetlendik, bu tür olabilecek olaylar bizi çok ilgilendirmiyor. Biz hareketin önüne kurultayı koyarak, Ülkücü iradenin burada tesciline imkan ve fırsat verilmesini bekliyoruz.” Önümüzdeki hafta Manisa’yı ziyaret edeceğini söyleyen Aydın, daha sonra Kent Ormanı’nda düzenlenen toplantıya katıldı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap