SON DAKİKA



Haber > Gündem > BRTK Müdürü tutuklandı

BRTK Müdürü tutuklandı

07 Haziran 2022 Salı - 19:13




Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK), KKTC’de seçim yasaklarının sürdüğü sırada Geçitköy Barajı’nın ‘yeniden’ açılış töreni canlı olarak yayımladı. Kanal Müdürü Meryem Özkurt, yayının verilmesi sebebiyle 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.





AKP iktidarının 2015’te “Asrın Projesi’ olarak isimlendirdiği “KKTC Su Temin Projesi”, açılıştan yaklaşık beş yıl sonra Anamur sahilindeki boruların patlamasıyla sekiz aylık bir kesintiye uğradı. 6 Ekim 2020’de kesinti giderilerek yeniden su akışı sağlandı.

Geçitköy Barajı’na tekrar su temin edilmesinden sonra 11 Ekim 2020’de ‘yeniden açılış’ töreni düzenlendi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışa video konferans yöntemi ile katıldı.

Seçim yasaklarının devam ettiği sırada açılış canlı olarak BRTK tarafından yayımlandı. Yayın sebebiyle kanal müdürü Meryem Özkurt, 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Özkurt, cezası verildikten sonra yaptığı açıklamada kamu hizmeti yayıncılığı yaptıklarını vurgulayarak, “O günkü yayında KKTC siyasetçileri konuşmayacak diye anlaşmıştık” dedi. Özkurt şunları dile getirdi:

“TÜM ÖZEL KANALLAR YAYINI VERDİ”

Kıbrıs Postası’nın haberine göre; Özkurt açıklamasında şu ifadeleri kullandı:


“O günkü yayında KKTC siyasetçileri konuşmayacak diye anlaşmıştık. Sadece Türkiyeli siyasetçiler konuşacak diye anlaşmamıza rağmen ne yazık ki KKTC’li siyasiler tek tek kürsüye çıkarak konuşma yaptılar. BRT ile birlikte SİM TV hariç, tüm özel kanallar ve web TV’ler de bu yayını verdi.

Ben bugün hala kamu yayıncılığı yaptığıma inanmaktayım. Bu cezayı hak ettiğime inanmıyorum. Ülkede bu kadar hırsız, dolandırıcı ve hak etmediği şekilde makamında oturarak, haksız kazanç sağlayan insanlar ve bürokratlar varken, onlarla ilgili hiçbir şaibe yokken bana verilen bu cezayı ve yapılan uygulamaları hazmedemiyorum.

Ülkem için yaptığım bu yayından sonra siyasilerin de bana verilen bu ceza karşısında nasıl bir tavır izleyeceklerini merakla beklemekteyim.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap