SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bozdağ'dan 'bebek odası' talimatı

Bozdağ'dan 'bebek odası' talimatı

12 Aralık 2015 Cumartesi - 12:52




Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir'de bir avukatın dilekçesi üzerine Adalet Sarayı'nda bebek bakım ve emzirme odası kurulması talimatını verdi.





Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan bebek bakım ve emzirme odası kurulması için talimat...İzmir Barosu avukatlarından Cevher Dağdeviren Aslan, İzmir adliye binası içinde anne-bebek bakım odası bulunmadığı, bu yüzden pek çok anne avukat, hakim, savcı ve adliye personeli kadının sorun yaşadığını belirterek, Cumhuriyet Başsavcılığı İdari İşler Müdürlüğü'ne dilekçeyle başvurdu. Bunun üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın bakanlık bürokratlarına talimat vererek İzmir Adalet Sarayı'nda anne-bebek bakım odası kurumasına yönelik sürecin hızlandırılmasının istediği öğrenildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, İzmir Adliye Sarayı'nda anne-bebek bakım ve emzirme odası kurulmasına yönelik çalışmalara başladığı ve kısa süre içinde İzmir Adalet Sarayı'nda anne-bebek bakım odasının hizmet vermeye başlayacağı öğrenildi.

Baroya kayıtlı olarak avukatlık ve ayrıca bilirkişilik yapan Aslan, iki gün önce İzmir Adliyesi İdari İşler Müdürlüğü'ne verdiği dilekçesinde, şunları kaydetmişti: "Bebeğin emzirilmesi, altının ve kıyafetlerinin değiştirilmesi gibi ihtiyaçlarının kamuya açık alanlarda karşılanması, biz anne olan kadınları ve bebeklerimizi çok zor durumda bırakmaktadır. Bu nedenle gerekli tüm ihtiyaçların karşılanması ve hijyen açısından uygun bir ortam yaratılması suretiyle adliye binası içinde bütün kadınların kolayca erişebilme imkanı olan bir odanın, anne-bebek bakım odası olarak tahsisi için gerekli işlemlerin yapılmasını dilerim.” Öte yandan, Adalet Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde Adalet Sarayları yeniden inşa edilirken, yeni inşa edilen Adalet Sarayları'nda hakim-savcı, avukatlar ve adliye personelinin günlük ihtiyaçlarının karşılanması için birçok sosyal tesis ve mekanın bulundurulmasına da özen gösteriliyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap