SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bozdağ: "Diyarbakır'daki saldırı..."

Bozdağ: "Diyarbakır'daki saldırı..."

29 Kasım 2015 Pazar - 18:12




Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır’da 2 polisin şehit olduğu ve Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişk





Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Diyarbakır'daki saldırı ile ilgili açıklama... Bozdağ, Diyarbakır’da 2 polisin şehit olduğu ve Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin, ''Aynı zamanda Türkiye’mizi hedef almıştır. Türk milletinin birliğini, dirliğini, huzurunu, kardeşliğini, barış ortamını hedef almıştır'' dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır’da 2 polisin şehit olduğu ve Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin, “Aynı zamanda Türkiye’mizi hedef almıştır. Türk milletinin birliğini, dirliğini, huzurunu, kardeşliğini, barış ortamını hedef almıştır. Bu hesapları hepimizin görmesi lazım” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, partisinin düzenlediği İl Danışma Meclis Toplantısı için memleketi Yozgat’a geldi. Yozgat Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Bozdağ, dün Diyarbakır’da 2 polisin şehit olduğu ve Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü terör saldırısını değerlendirdi. Saldırıda hayatını kaybeden polislere ve Baro Başkanı Avukat Tahir Elçi’ye Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Bozdağ, “Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi de nereden ve kimden geldiği tespit edilememiş olan bir kurşunun isabeti suretiyle hayatını kaybetti. Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki, terörün her türlüsü lanetlidir, lanetlenmelidir. Şiddetin her türü lanetlidir, lanetlenmelidir. Dünyanın hiçbir yerinde terörle, şiddetle elde edilmiş doğru bir netice yoktur. Bundan sonra da terörle ve şiddetle elde edilecek bir netice olmayacaktır. Türkiye’de terörün, şiddetin, kirli oyunların, provokasyonların netice aldığı baki değildir. Bundan sonra da Türkiye’mizde hiçbir terör saldırısı, hiçbir şiddet, hiçbir provokasyon netice alamayacaktır. Ben bu vesile ile teröristlerin başlatmış olduğu terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınadığımı bir kez de Yozgat’tan ifade etmek istiyorum” dedi.

“TERÖR TÜRKİYE'NİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ HEDEF ALMIŞTIR”
Dün Diyarbakır’da başlatılan terör saldırısının sadece polisi hedef almadığını, isabet eden kurşunların sadece polisi şehit etmediğini, sadece Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybetmesine neden olmadığını vurgulayan Bakan Bozdağ, “Bu aynı zamanda Türkiye’mizi hedef almıştır. Türk milletinin birliğini, dirliğini, huzurunu, kardeşliğini, barış ortamını hedef almıştır. Bu hesapları hepimizin görmesi lazım. Onun için de her terör saldırısı sonrası birbirimize kem gözle bakmak yerine, birbirimize şüphe ile yaklaşmak yerine birliğimize, dirliğimize, huzurumuza, barışımıza daha fazla sahip çıkmalı, ellerimizi birbiriyle daha fazla buluşturmalı, daha fazla kenetlenmeliyiz ki bu kirli oyunları, kirli hesapları yapanlar hedeflerine ulaşmasın. Olayın akabinde hem adli, hem de idari soruşturma başlatılmıştır. Adli ve idari soruşturma olayı bütün yönleriyle detaylı bir şekilde ortaya çıkaracaktır. Şu anda yazılı, görsel ve sosyal medya üzerinden yayınlanan bazı haberler gerçek değil yalandır. Bazıları manipülasyon, bazıları çarpıtma, maalesef kirli haberlerle milletimizin zihnini bulandırmak isteyen çevreler de var. Olay bütün yönleriyle incelenecek ve bütün gerçek tüm çıplaklığıyla ortaya çıkarılacaktır. Hiçbir şeyin gizlenmesi, örtülmesi, göz ardı edilmesi, ihmal edilmesi asla söz konusu değildir, olması da mümkün değildir. Dünden bu yana yapılan açıklamalara baktığımızda bazı çevreler daha işin başında katil devlet diye önyargılarıyla katil ilan etmeye başladılar. Elde bilgi var mı, yok. Delil var mı, yok. Herhangi bir bulgu var mı, yok. Sadece önyargılarla konuşan parti temsilcileri oldu. HDP’nin temsilcileri oldu ve başka yerlerde, başka çevrelerde benzer konuşmalar yapıldı. Sayın Başbakanımızın yaptığı açıklamalar çarpıtıldı. Sayın Başbakanımız bunların hiçbirini söylemedi. Çünkü ortada elde edilmiş delillere, bulgulara baktığımız zaman kurşunun kimin silahından çıktığını kesin olarak ifade edecek bir bilgiye henüz sahip değiliz. Türkiye'nin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu Beyefendi, Türkiye'yi ve Türk milletini doğru bilgilendirmekle mükelleftir ve doğru bilgilendirdi. Yalan söyleyen HDP'nin temsilcileridir ve gerçeği çarpıtan onlardır ve Başbakanımızın sözünü çarpıtan onlardır. Başbakanımız çok açık, net bir şekilde 'Bu olayda Diyarbakır Baro Başkanı polisin silahından çıkan kurşunla öldürülmüşse onu tespit ederiz. Çıkan sonucu da Türkiye kamuoyuyla paylaşırız. Teröristlerin silahından çıkan kurşunla öldürülmüşse onu da araştıracağız onu da tespit edip Türkiye kamuoyuyla paylaşacağız. Yok, başka bir taraf, üçüncü bir kişi orada bu eylemi yaptıysa, bir suikast ihtimali varsa onu da araştıracağız. Yani olayı bütün yönleri ile inceleyip bütün çıplaklığıyla Türk milletiyle, kamuoyuyla paylaşacağız' demiştir. Takdir edilecek bu yaklaşım, olumlu görülecek bu tutum karşısında tavır takınması gerekenler maalesef bu doğru sözleri çarpıtmayı seçmişlerdir” diye konuştu.

Parlamentoda soruşturma sürecinde gizlilik kararı alındığı iddialarını da yalanlayan Bakan Bozdağ, “PKK terör örgütü gerçeğin ortaya çıkmasından belli ki rahatsız. HDP Genel Başkanları ve diğer yetkileri konuşuyorlar, onlara da sesleniyorum, siz gerçeğin ortaya çıkmasını istiyor musunuz istemiyor musunuz? İstiyorsanız o zaman bu soruşturmayı yapan cumhuriyet savcılarımızın görevlerini sağlıklı bir şekilde yürütmelerini neden sabote ediyor, neden terör örgütü saldırıyor, neden onların görevlerini yapmasına engel çıkarılmak isteniyor?” şeklinde konuştu.

“OLAYIN ÖRTÜLMESİ, KAPATILMASI ASLA SÖZ KONUSU DEĞİL”
Olay yerinde pek çok delil toplandığını vurgulayan Bakan Bozdağ, “Görüntü kayıtları, başka deliller titizlik içerisinde toplanmakta. Bunların analizi ve değerlendirilmesi yapıldıkça Türkiye kamuoyu ile de paylaşılacaktır. Soruşturmanın hiçbir aşamasında kimseden gizlenen bir şey olmamıştır, bundan sonra da soruşturmanın usul hukukunda çerçevesi ne ise o çerçeve içerisinde yürütüleceğinden de kimsenin endişesi olmamalıdır. Bu yüzden de gerçek bilgilere itibar edelim ve bu noktada sorumlu olanların açıklamalarından hareketle değerlendirme yaparsak o zaman daha sağlıklı bir değerlendirme yapmış oluruz. Olay yerinde merhum Tahir Elçi’nin yanında bulunan silahın şuanda elde edilen bilgiler çerçevesinde kaçan teröristlerin kullandığı silahlardan birisi olduğu ve bu silahın da şehit olan polislerimizden birinin vurulmasında kullanıldığı da balistik incelemede tespit edilmiş durumdadır. Ancak bundan sonraki süreçte de olay bütün boyutlarıyla tespit edilecektir. Zira o açıklamanın yapıldığı yerin etrafındaki sokaklarda hendeklerin arkasında teröristlerin bulunduğu, oralardan da ateşlerin yapıldığına dair tanık ifadeleri var ve bütün boyutlarıyla bu olay incelenecek, gerçek en açık şekilde ortaya çıkarılacaktır. Olayın örtülmesi, kapatılması asla söz konusu olmayacaktır. Kimin kusuru, kastı varsa onlarla ilgili yasal olarak ne gerekiyorsa o yapılacaktır. Bunu buradan bir kez daha ifade etmek isterim” dedi.

“TÜRKİYE’NİN BİRLİĞİNİ BERABERLİĞİNİ BOZMAK İSTEYEN ÇEVRELER VAR”
Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyük bir devlet olduğunu vurgulayan Bozdağ, “Ülkemizin huzurunu, istikrarını, birliğini, dirliğini bozmak isteyen içeride ve dışarıda pek çok çevre var. Bunları siz biliyorsunuz. Onun içinde bu ülkenin huzuruna, birliğinde, dirliğine dönük her türlü terör saldırısı veya başka türlü saldırılar karşısında bizim sağduyu ile hareket etmek, birlik içinde olmak, aramızdaki sevgi ve saygı bağlarını daha güçlendirmek, bütün teröristleri, Türkiye üzerinde kirli hesap yapan bütün çevreleri perişan edecektir. Onların hedeflerine en büyük zararı bizim birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize, sevgi ve saygımıza sahip çıkmak verecektir. Milletimiz bugüne kadar onlara pirim vermedi. Bundan sonra da pirim vermeyecektir. Hükümetimiz gerek şehit polislerimize, gerek hayatını kaybeden baro başkanımıza sahip çıkmıştır. Çünkü hayatını kaybeden herkes aziz Türk milletinin bir mensubudur, Türkiye Cumhuriyeti devletinin birer vatandaşıdır. Onların canları da bizim devletimize aittir. O canı korumak, onlara zarar verenlerle mücadele etmek bizim vazifemizin başında gelmektedir” ifadelerini kullandı.


“HDP’Lİ YETKİLİLERİN ŞEHİT POLİSLERİMİZE EN UFACIK TAZİYE MESAJINA ŞİMDİYE KADAR RASTLAMADIK”
HDP’yi de eleştiren Bakan Bozdağ, şunları söyledi: “Maalesef HDP’li yetkililerin açıklamalarına baktığınızda Tahir Elçi ile ilgili taziye dileklerini görüyor ama hayatını kaybeden şehit polislerimize en ufacık taziye mesajına şimdiye kadar rastlamadık. Onlar insan değil mi, onlar da insan. Hem de baro başkanını korurken hayatını kaybeden insanlardan birisi. İnsan olmak, vicdanlı olmak, ahlaklı olmak böyle bir durumda aynı gözle bakmayı, aynı anlayışı yansıtmayı gerektirir. Ama bakıyorsunuz baro başkanı ile ilgili taziye mesajı var ama şehit polislerimiz ve ailelerine ilişkin bir açıklama yok. Biz bunun yanlışlığını buradan bir kez daha ifade ediyor ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bu farklı ve hastalıklı yaklaşımı deşifre etmek istiyoruz. Hepsine aynı gözle bakmak ve oradaki polislerimize karşı da aynı yaklaşımını göstermek Türkiye’nin parlamentosunda görev yapan bir siyasi partinin hassasiyet göstermesi gereken önemli bir konudur. Ama maalesef bu hassasiyeti göstermediler. Türkiyelileşme iddiasında olan HDP’nin bu hassasiyeti göstermesi onların iddiasını güçlendirir, aksi takdirde bu iddianın sadece vatandaşın oyunu almak için ortaya atılmış bir yalan olduğunu tescil etmeye yarar. Türkiye’nin birliğine, dirliğine dönük her türlü saldırı karşısında Allah’ın izniyle hem aziz milletimiz hem de devletimiz dimdik ayaktadır. Türkiye’nin sokakları, Türkiye'nin dağları, ovaları, mahalleleri, köyleri her yeri terör örgütlerinden, teröristlerden temizleninceye kadar her yerde huzur, güven, barış tesis edilinceye kadar terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.” 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap