SON DAKİKA



Haber > Gündem > Böyle yardım mı olur? Deprem bölgesinde utandıran görüntü!

Böyle yardım mı olur? Deprem bölgesinde utandıran görüntü!

27 Şubat 2023 Pazartesi - 14:46




Depremin merkez üslerinden birisi olan Hatay'da "böyle yardım mı olur?" dedirten görüntüler yaşandı. Yardım için gönderilen kıyafetler Yayladağ- Hatay yoluna gelişigüzel atıldı.





Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından 20 Şubat'ta da Hatay'da 3 dakika ara ile 2 deprem olmuştu. Depremin merkez üslerinden birisi olan Hatay'da "böyle yardım mı olur?" dedirten görüntüler yaşandı. Depremlerin ardından ülke genelinde yardım seferberliği başlatılırken, bölgeye gönderilen kıyafetler gelişigüzel yol kenarına atıldı. 

Afetzedeler için toplanan binlerce kıyafetin ise Yayladağ- Hatay yolundaki noktaya gelişigüzel bırakıldığı görüldü. Depremzedeler de giysi yığını arasından kendilerine uygun olanı seçmeye çalıştı.

'BUNLARI BURAYA ATMIŞLAR, BİZ DE GELİP ALIYORUZ'

Kuzeni Gazel Ö. (10) ile kıyafet seçen Beyan Ö. (11), "Kendime ve kardeşime buradan kıyafet seçiyorum. Beğendiklerimi aldım. Depremde çok kötü anlar geçirdik. Evimiz az kalsın yıkılacaktı. Bir deprem daha olsaydı kesin yıkılırdı. Şimdi de çadırda kalıyoruz" diye konuştu.

Gazel Ö. ise "Bunları buraya atmışlar, biz de gelip alıyoruz" dedi.


Yayladağ Kolukçular köyünde yaşadığını söyleyen Süleyman Çolak da "Kıyafetleri buraya atmışlar. İhtiyacı olan gelip, buradan alıyor. Kimin attığını da görmedik ama insanlar gelip, buradan ihtiyacını bir şekilde gideriyor" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap