SON DAKİKA



Haber > Gündem > BÖYLE ADALET OLMAZ!

BÖYLE ADALET OLMAZ!

22 Haziran 2022 Çarşamba - 11:32




Tesisi olmayan ve az satan gazetelere bol bol ilan veren Basın İlan Kurumu’nun en çok satan gazetelerle az satan gazeteleri aynı kefeye koyması bardağı taşırdı.





SEKTE VURUYOR

Basın İlan Kurumu Türkiye’nin en çok satan ulusal ve bölge gazetesi olan, Atatürkçü çizgisin den ödün vermeyen ve doğruları yazan Karadeniz’e resmi ilan vermeyerek ekonomik olarak sekte vurmaya çalışıyor. Kendisini yargı yerine koyan Basın İlan Kurumu’nun uyguladığı keyfi cezaların yanı sıra gazetelere resmi ilan dağıtımı için koyduğu kriterler ile yaptığı uygulama hem etikten hem de basın ahlak ilkesinden uzak.

ETİKTEN UZAK 

Basın ahlak ilkesi demek, tirajı tutmayan, sahte tirajlı gazetelere ilan vermemektir. “Sahte tirajlı gazetelere ilan vermek, kamu parasını aktarmak çok mu etik” sorusu cevap beklerken Basın İlan Kurumu az satan gazetelere ödül gibi ilan verip, çok satan gazeteleri cezalandırıyor. Karadeniz Gazetesi’nin sahip olduğu tiraj ve tesisler dikkate alınmayıp, aynı koşullara sahip olmayan gazetelerle aynı kefeye konulması basın ahlak ilkesine ne kadar uyuyor?

SANSÜRE HAYIR

Bu arada, iktidarın "Dezenformasyonla Mücadele" adı altında basın meslek örgütleri, “Sosyal Medya Yasası" olarak bilinen “Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” teklifine karşı bugün protesto yürüyüşü düzenleyerek, “Susturma, korkutma, hapsetme yasasına, sansür yasasına hayır” diyecek. Hukukçular da BİK’in ve iktidarın basın üzerinde baskı oluşturma yolunu seçmesinin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap