SON DAKİKA



Haber > Gündem > Botaş, Deutsche Bank'a borçlandı: Rezalete bak!

Botaş, Deutsche Bank'a borçlandı: Rezalete bak!

13 Temmuz 2022 Çarşamba - 14:46




Botaş LNG alımları için Deutsche Bank'tan 925 milyon Euro'luk kredi sağladı. Ekonomist Kerim Rota bu duruma "Rezalete bak!" diyerek tepki gösterdi





Deutsche Bank’tan yapılan açıklamada, üç yıl vadeli, Hazine ve Maliye Bakanlığı garantili kredinin büyüklüğünün artırılabileceği belirtildi.

Botaş Deutsche Bank'tan sağlanan kredi ile ABD, Singapur, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, İsviçre, İngiltere, Cezayir ve Katar’dan yapacağı sözleşmeli LNG alımları finanse edilecek.

"REZALETE BAK!"

Ekonomist Kerim Rota ise bu durumu sert sözler ile eleştirdi. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Rezalete bak! Koskoca Türkiye doğalgaz alabilmek için Deutsche Bank'tan 925 milyon Euro borç aldı" diyen Rota'nın paylaşımının tamamı şöyle:

"Rezalete bak! Koskoca Türkiye doğalgaz alabilmek için Deutsche Bank'dan 925 milyon Euro borç aldı...


8 milyon Arabı besleyeceğim diye en az 100 milyar dolar yedirdiniz, oy uğruna faiz düşürdünüz bir o kadar rezervi daha yediniz, sonuç? Borçla devlet çarkını çevirmeye devam!"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap