SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bornoz eleştirisi istifa getirdi

Bornoz eleştirisi istifa getirdi

17 Ocak 2015 Cumartesi - 20:11




Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken görevinden istifa etti.





Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 16 Türk devletinin askeri kıyafetleri ile karşılama törenindeki fotoğrafını Twitter adresinden paylaşarak altına ‘Şu bornozla fotoğrafı olan kişi hangi beyliği temsil ediyor?’ notunu yazdı. Bunun üzerine AK Parti Denizli Gençlik Kolları Herken’e bornoz yollayarak olayı protesto etmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken, yaptığı yazılı açıklama ile PAÜ’deki dekanlık görevinden istifa ettiğini duyurdu. Herken yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

“Kişisel tweetlerim bir bütün olarak incelendiğinde tutum ve tarzımın bu tür basında yapılan değerlendirmelere uygun olmadığı görülecektir. Düşünce dünyamın görsel veya yazılı medyaya yansımalarına bakıldığında milletimizin tarihine, manevi değerlerine ve T.C. Devletini temsil noktasında bulunan Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret, aşağılama veya istihza içeren tek bir beyanım olmamıştır, gösterilemez. Bu tweeti paylaşırken ki amacım medyada yansıtılmaya çalışıldığı gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımızın makamını itibarsızlaştırmak olmadığı gibi, mensubu olmaktan gurur duyduğum milletimiz ve şanlı tarihimizle de alay etmek değildir. Paylaştığım Tweet’in özellikle rektör seçimlerini etkilemeye yönelik malzeme yapılmasını ve üniversitemizin son yıllarda sağlamış olduğu gelişmeyi yıpratmak için fırsat görülmesini derin bir üzüntü ile izliyorum. Bugüne kadar makam ve mevki peşinde koşmadığım gibi; günü birlik gündemlerden de medet ummadım. Sadece yönetici olarak değil mesleğimi yaparak ta insanımıza hizmet edileceğini düşünenlerdenim. Çalışmalarıma psikiyatri kliniği öğretim üyesi olarak devam edeceğim. Sorumluluk gereği şahsım üzerinden üniversitemizin hedef gösterilmemesi ve başka gayelere hizmet etmemesi adına dekanlık görevinden ayrılıyorum.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap