SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bomba ihbarı panik yarattı

Bomba ihbarı panik yarattı

22 Kasım 2015 Pazar - 09:31




THY'nin New York -İstanbul seferini yapan uçağına bomba ihbarı yapıldı.





Uçak, ihbar üzerine yön değiştirerek Kanada'nın Halifax kentine yöneldi. New York JFK Havalimanı'ndan İstanbul'a gitmek için havalanan, TK 2 sefer sayılı, Airbus A330 tıpı yolcu uçağı için kalkıştan kısa bir süre bomba ihbarı yapıldı. Sivil Havacılık kurallarına gereği hiçbir risk almamak için yön değiştiren uçak Kanada'nın Halifax bölgesindeki Stanfield Uluslararası Havalimanı'na yöneldi.Havalimanında yoğun olarak güvenlik ve ilk yardım önlemleri alındı.

 YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ

 New York-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları  uçağının bomba ihbarı nedeniyle Kanada'nın Halifax Havalimanı'na acil iniş  yapmasının ardından yolcular ve mürettebat tahliye edildi. Halifax Havalimanı Twitter hesabından yapılan duyuruda uçağın yerel  saatle 12.53'te havalimanına iniş yaptığı, uçakta bulunan 256 kişinin otobüslerle  terminale götürüldüğü bildirildi.Güvenli bir bölgeye çekilen ve motorları durdurulan uçakta güvenlik  güçleri, dedektör köpeklerin de yardımıyla arama yapıyor.  İtfaiye ekibinin de  olası bir tehdide karşı havalimanında önlem aldığı belirtildi. Polis, bomba ihbarınının kaynağına ilişkin bilgi vermedi. Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal, emniyet yetkilileri ile  birlikte THY uçağı ile ilgili gelişmeleri takip ediyor

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap