SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bomba iddia: Erdoğan’ın teklifine AK Parti milletvekilleri imza atmadı

Bomba iddia: Erdoğan’ın teklifine AK Parti milletvekilleri imza atmadı

16 Nisan 2022 Cumartesi - 14:05




Deva Partisi Sözcüsü İdris Şahin TÜİK’ten izin almadan yayınlanan istatistiklere hapis cezası getirecek düzenlemeye AK Partili isimlerin itiraz ettiğini öne sürdü.





Deva Partisi Sözcüsü İdris Şahin, TÜİK’ten izin almadan yayınlanan istatistiklere hapis cezası getirecek düzenleme iddiasıyla ilgili çok önemli bir iddiada bulundu. 

Düzenleme teklifinin AK Parti TBMM Grubu’na sunulduğunu söyleyen Şahin,  ancak AK Partili bazı yöneticilerin “yasanın altına imza atacak milletvekili bulamayız” diyerek, yasayı geri gönderdiğini söyledi.

TÜİK TEKLİFİNE AKP'Lİ İSİMLER İTİRAZ ETTİ

TV5’te Muhammed Vefa’nın sunduğu Ankara Bürosu programına konuk olan Şahin, “Biz bu teklifin olup olmadığını AK Partili milletvekillerine sorduk var mı böyle bir şey diye. Onlar maalesef sormayın var dediler. Bu AK Parti grubuna gönderilmiş. Ama AK Parti grubundan aklıselim birisi demiş ki, bu bir çılgınlıktır. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Siz teklifinizi geri çekin; biz bunun altına imza atacak milletvekili bulamayız. Kamuoyunda ve mecliste biz bunu nasıl anlatırız” ifadelerini kullandı.

ÜLKEDE GÜVENSİZLİK İKİ KATINA ÇIKAR


Şahin konuşmasının devamında, şunları kaydetti:

“Böyle bir şey olabilir mi? Yani siz devlet imkânlarıyla bağımsız bir kuruluşun araştırdığı verileri yasaklayacaksın, onlara hapis cezası, şirketse maddi ceza öngören bir teklif sunuyor. Bu teklifi geri çeviriyorlar diyorlar ki; Sayın Nebati aklını başına al. Böyle bir teklifi meclise sunduğun anda Türkiye’de var olan güvensizlik iklimini iki katına çıkartırsın.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap