SON DAKİKA



Haber > Gündem > Boeing hatasını kabul etti

Boeing hatasını kabul etti

10 Ocak 2024 Çarşamba - 10:25




Alaska Havayolları'nın 737 Max 9 tipi uçağın gövdesinden bir bölümünün kopmasının ardından soruşturma devam ederken, şirketin CEO'su açıklama yaptı.





Boeing şirketi, uçuş sırasında gövdesinden parça kopan 737 Max 9 tipi uçakla ilgili hatasını kabul etti. Alaska Havayolları'nın 1282 sefer sayılı uçuşunu yapan 737 Max 9 tipi uçağın gövdesinden bir bölüm, kalkıştan kısa bir süre sonra koparak düşmüş, uçakta delik açılmıştı.

Reuters'ta yer alan habere göre, Boeing CEO'su Dave Calhoun, 170'den fazla jetin dördüncü günde de yerde kalması nedeniyle ABD'li uçak üreticisinin hatalarını kabul ederek, personele şirketin Alaska Havayolları'nın havada yaptığı gibi bir kazayı garantileyeceğini söyledi. panel patlaması "bir daha asla gerçekleşemez" dedi.

"Bu duruma, öncelikle hatamızı kabul ederek yaklaşacağız. Her adımımızda yüzde 100 ve tam şeffaflık ile hareket edeceğiz" ifadesini kullanan Calhoun ayrıca kazanın nedeninin ortaya çıkması için, ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB) ile birlikte çalışacaklarını da ekledi. Boeing CEO'su, bu olayın bir daha yaşanmaması için gerekli tüm incelemelerin yapılacağını belirtti.

Calhoun, "Görüntüleri gördüğümde, tüm düşünebildiğim; neler olduğunu bilmiyordum, açılan deliğin yanında birileri de oturuyor olabilirdi. Sizlerin de olduğu gibi, çocuklarım, torunlarım var. Bu çok önemli, her detay önemli" dedi.

Amerikan Federal Havacılık Dairesi'nin (FAA) uçaklara yönelik başlattığı inceleme sürüyor. Son olarak United ve Alaska havayolları, filolarındaki Max 9 tipi uçakların bazı cıvataların gevşediğinin tespit edildiğini duyurdu.

Geçtiğimiz cuma günü yaşanan olayda, Alaska Havayolları'nın 1282 sefer sayılı uçuşunu yapan 737 Max 9 tipi uçağın gövdesinden bir bölüm, kalkıştan kısa bir süre sonra koparak düşmüş, uçakta delik açılmıştı. Uçak Portland'a acil iniş yaparken, olayda yaralanan olmamıştı. Kopan parça acil çıkış kapısı olarak tasarlanan ancak kullanıma kapalı bir bölümdü. 27 kilogramlık parça, Portland'da bir öğretmenin evinin bahçesinde bulunmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap