SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bodrum Belediyesi’nden işçilere yüzde 50 zam

Bodrum Belediyesi’nden işçilere yüzde 50 zam

26 Ocak 2022 Çarşamba - 15:39




Bodrum Belediyesi'nde, 1200 personeli kapsayan ek bir ücret iyileştirme protokolü imzalandı. Protokole göre işçilerin ücretlerinde yüzde 50,2’lik iyileştirme yapılacak.





Bodrum Belediyesi, başta elektrik ile doğal gaz olmak üzere gıda fiyatlarına yapılan zamları dikkate alarak işçilerin ekonomik şartlarında iyileştirmeye gitti. Bu doğrultuda Bodrum Belediyesi'nde 1200 personeli kapsayan ek bir ücret iyileştirmesi protokolü imzalandı.

İmzalanan protokolle birlikte günlük yevmiye, sorumluluk, eğitim ve sosyal haklarda toplamda ortalama yüzde 50 oranında artış gerçekleştirildi. Normal şartlarda Bodrum Belediyesi, Personel AŞ ile Belediye-İş Sendikası arasında geçen yıllarda imzalanan toplu iş sözleşmesi 31 Aralık 2022’de sona eriyordu.

‘EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET DENGESİNİ KURMAK İÇİN DE UĞRAŞTIK’

İmza töreni, Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Eşit işe eşit ücret dengesi kurmak için yoğun bir çaba harcadıklarını belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bu ek protokolle birlikte yüzde 46 ile yüzde 54 arasında, ortalama yüzde 50,2’lik bir ücret iyileştirmesi gerçekleştirdik. Tabii ki bazı arkadaşlarımızın unvan ve görevlerine göre artışlar da söz konusu. Eşit işe eşit ücret dengesini kurmak için de uğraştık ve uğraşmaya da devam ediyoruz. Kadrolular ile sözleşmeliler arasında ciddi farklar oluşuyor ama biz sözleşmeli personelimizi her zaman daha fazla önemsiyoruz. İnşallah hükümetimiz de kendi üzerine düşen görevi yapar ve bu arkadaşlarımızı da kadrolu hale getirir” dedi.

İŞÇİLER ZAMMI DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE KUTLADI


Belediye-İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay da, ek sözleşme nedeniyle mutlu olduğunu ifade ederek, “2019’da üç yıllık bir toplu sözleşme imzalamıştık. Bizim için özel ve güzel bir gündü, duygularımız farklıydı. Birlikte yol yürüdüğümüz insanlara bir şeyler anlatmaya çalıştık. Geçen yıl da yine 1 Mayıs gibi özel bir günde ek protokolle iyileştirmeler gerçekleştirdik ve bugüne kadar geldik. İmzaladığımız ek protokolün hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sendika Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Sedat Küçük ise “Bizi enflasyon canavarına yedirmeyen, bizimle beraber düşünen ve bizimle beraber yaşayan belediye başkanımıza imzaladıkları bu ek protokolden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

Bodrum Belediyesi Personel A.Ş. çalışanlarından Ahmet Yükselen de emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. İmzalanan ek protokolün ardından, işçiler zammı davul zurna eşliğinde kutladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap