SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bizim tek isteğimiz ülkenin güçlenmesi

Bizim tek isteğimiz ülkenin güçlenmesi

10 Mart 2017 Cuma - 09:08




Konferans ve panellerle başkanlık sistemini anlatan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şimdi de sivil toplum örgütleri ve mahalleleri ziyare





Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası, AK Parti Kadın Kolları, Fırıncılar Odası, Uzun Sokak ve Kalkınma Mahallesi'ni ziyaret ederek başkanlık sistemini anlattı. İlk ziyaretini Şoförler Odası'na yapan Başkan Genç, muhalefet tarafından sıklıkla dile getirilen Türkiye'de bu kritik süreçte başkanlık sistemine neden ihtiyaç duyulduğuyla ilgili soruya şu cevabı verdi: "Neden bu zamanda bu değişiklik yapılıyor diye bize soruyorlar. 'Türkiye El Bab'da savaşıyor. AK Parti tek başına iktidar.

Ve seçime iki yıl var. Her seçimde biz AK Parti'yi iktidara getiriyoruz' gibi vatandaşlarımızda düşünceler oluşuyor. Sistem ihtiyacının çok sıcak bir cevabı var. Şöyle bir zorunluluk oldu: Parlamenter sistemde milletin seçtiği hükümetler görevini tamamlayınca sona erdirildi. Şu andaki mevcut sistem milletin iradesini tam olarak koruyamıyor.

1960'ta, 1971'te, 80'te darbe yapılarak hükümetler devrildi. 1997'de rahmetli Erbakan geldi. Başarılı da oldu ama darbeyle gitmek zorunda kaldı. 27 Nisan'da O zaman da Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan hükümetine muhtıra verildi. Bunun finali de 15 Temmuz oldu."

'EVET' İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Genç, Şoförler Odası'na referandum sürecinde 'Evet' diyeceklerini açıklayan ilk sivil toplum örgütü olması nedeniyle teşekkür etti. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş ise "Trabzon'da 49 tane oda var. Bunların içerisinde üye sayısıyla Şoförler Odası en büyüktür. Biz her ne kadar ‘Evet’ diye açık destek vermişsek bile bunu ekmeğimiz için; ülkemiz için  diyoruz" sözlerine yer verdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap