SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bizi hasta ediyorsunuz!

Bizi hasta ediyorsunuz!

08 Temmuz 2015 Çarşamba - 09:17




Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yüksek enflasyon oranını Haziran’da düşük





“Trabzon’umuzda yaşayan 137 bin emeklinin 2015 yılı 2. altı ay için açıklanan TÜFE zammı bütün emeklilerimizde hayal kırıklığı yaşatarak üzüntüye sevk etmiştir” diyen Bayraktar, “Seçim sathı süresi birincisinde geçen 5 aylık enflasyon verileri TÜİK tarafından gıdadan alınmamasına rağmen doyurucu olmasa da artı gösterilmiş, son 5 ay 5.27 ile tamamlanmış olup, bu ayın zam  açıklaması seçim sonrasına sarkmasından dolayı saygısız bir fırsatçılık kurnazlığı ile 0.51 düşük gösterilerek, 2015 yılının son 6 ayı zammı 4.76 olarak açıklanmıştır” dedi.

Yüksek olan enflasyonun Haziran ayında düşük çıkmasının inandırıcı olmadığını ifade eden Burhan Bayraktar, siyasi iradenin emeklilerini aptal yerine koyduğunu belirterek, “Emeklilerimizin taleplerini önemsemeyen yok sayan ve hor gören bu ücret politikasını uygulamaya koyanlar kendi ücretleri ile kıyaslayarak ne tür büyüklere ve yaşlılara karşı saygısızlık yaptıklarını görecek ve hissedeceklerdir. TÜİK verilerinin emekli yaşantısı ve kalitesi ile hiçbir bağının kalmadığı ülkemizde bu veriler, emekliyi mutsuz ve hasta yapmak çalışmasıdır” dedi.

Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap