SON DAKİKA



Haber > Gündem > Biz kula kul olmayacağız!

Biz kula kul olmayacağız!

18 Ağustos 2016 Perşembe - 17:44




Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam Dünyası Birliği toplantısı kapsamında Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine seslendi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam sivil toplum kuruluşları temsilcilerine yaptığı konuşmada, terör örgütlerini ve Türkiye’ye yönelik terör saldırılarını lanetledi. Erdoğan, batılı ülkelerin Türkiye’ye yapılan darbe girişiminin ardından samimi olmamakla suçladı.

Erdoğan’dan satırbaşları şu şekilde:  "Türkiye adları farklı da olsa aynı saiklerle hareket eden ve birbirirleriyle yakın ilişki içinde olan terör örgütlerinin ortak saldırısı altındandır. 15 Temmuz’da FETÖ milletimize saldırdı. Bu hain yapı başarılı olamayınca nöbeti diğerleri devraldı. Bölücü terör örgütü PKK tarafından 15 Temmuz’dan bu yana yapılan saldırılarda çok sayıda vatandaşımız şehit oldu. Son olarak Diyarbakır’da 7 şehidimiz, Van’da 3 şehidimiz, Elazığ’da bugün itibarıyla 5 şehidimiz ve 217 yaralımız var. Son olarak da Bitlis’te mayın patlaması sonucu 5 askerimiz ve 1 korucumuz şehit oldu.

BATI BİZİ ANLAMIYOR, ANLAMAYACAK

Demokrasi nöbetlerine karşı yapılmış misilleme saldırıları olarak görüyorum. FETÖ ile DAİŞ arasında hiçbir fark olmadığı bu saldırılarla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Şehitlerimizin yaralılarımızın kanları yerde kalmadı, kalmıyor, kalmayacak.15 Temmuz’dan bu yana 182 terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçlerimiz terör örgütüne yardım ettiği belirlenen 3 bine yakın kişi gözaltına alınmış, 318 kişi tutuklanmıştır.Bazı dostlar ‘Cepheyi büyütmeyelim’ diyor. Biz bu mücadeleyi satıhta veriyoruz. Bu millet güvenlik güçleriyle bu mücadeleyi verecektir. Neresi olursa, Suriye’nin kuzeyinde şu anda YPG’nin saldırıları var tehdit oluşturuyor. Batı bizi anlamamıştır, anlamıyor, anlamayacak. Bunun farkındayız. Dürüst davranmıyorlar. Biz askeri operasyonlar ve adli çalışmaları kesintisiz devam ettireceğiz.

KAHİN OLMAYA GEREK YOK, HER ŞEYİN FARKINDAYIZ


PKK’nın saldırılarının arkasında FETÖ olduğunu almak için kahin olmaya gerek yok. Biz her şeyin farkındayız. Hem bu ihanet örgütünün içerideki eylemleriyle mücadele edebilecek, hem de bölgedeki tezleriyle mücadele edebilecek kudrete sahiptir. Sınırlarımız ötesindeki gelişmeleri de 15 Temmuz’dan bağımsız olarak, yakından izlemeye devam edeceğimizi, tahhüütlerin yerine getirilip getirilmediğini takip ediyoruz.

TÜRKİYE BİR ÇADIR DEVLETİ DEĞİLDİR

Türkiye bir çadır devleti değildir. Cumhurbaşkanlığı forsumuzun etrafındaki yıldızlar şık dursun diye konmamıştır. Anlamayanlara, bu yıldızların ne ifade ettiğini anlatmaktan çekinmedik, çekinmeyiz. Türkiye terör örgütleriyle mücadele noktasında, köklü bir yeniden yapılanma sürecindedir. Bir musibet, bin nasihatten evladır. İstihbarat zaafiyeti, teknolojinin daha etkin kullanımı gibi aksaklıkları ortadan kaldıracağımıza inanıyorum. 15 Temmuz meselesi FETÖ denilen kanser hücrelerini kesip atmamıza vesile olduysa bu olaylar da etkinliğimizi hızlandırmaktadır.

Diyarbakır, Van ve Elazığ saldırıları başta olmak üzere, son dönemde verdiğimiz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa diliyorum.

Bizim üzerinde en çok durduğumuz hususlardan birisi de, İslam dünyasının kendi içindeki sıkıntıları çözemeyişidir. İslam dünyasında yaşanan çatışmalara baktığımızda, ölenin de öldürenin de Müslüman olduğunu görüyoruz. Bizlere düşen, birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirmektir.


Türkiye’nin 15 Temmuz’da yaşadığı saldırı, İslam dünyasının yaşadığı son imtihan mahiyetindedir. O birlik, o beraberlik son asrın değil belki de asırların güzel örneğidir.

Batılı ülkelerin batılı kurumların bu konuda ikircikli tutumlarını anlıyoruz. Paris’te terör örgütü 5-10 kişiyi öldürüyor. Dünya liderleri hemen orada. Burada bir darbe yapılıyor, kime yapılıyor? Demokrasiye karşı yapılıyor. Bu darbe yapıldığı halde bize hala akıl veriyorlar. Dedikleri ne geçmiş olsun, üzgünüz diyorlar ardından da birçok asker görevinden alınıyor. Bunu anlamakta zorlanıyoruz. Bunlara ne diyeceksin, ‘siz işinize bakın biz işimizi biliyoruz’ diyeceksin.  Bunlar bugüne kadar kendilerine emir kulu aramış, bulmuşlar. Biz kula kul olmayacağız.

Tüm bunlar olurken, İslam dünyasının da önemli bir ölçüde böyle bir düşüncede olduklarını biliyoruz. İslam dünyasındaki halkların, kalplerinin bizimle attığını biliyoruz.

BM Güvenlik Konseyi’ndeki 5 ülke arasında Müslüman olan var mı yok? Müslüman ülkelerin liderlerinin bunu zorlaması gerekir. 1. Dünya Savaşı’nın etkileri altında yaşamıyoruz. BM, barışın temsilcisiyse bunun adımlarını atmak zorunda."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap