SON DAKİKA



Haber > Gündem > Biz Cumhuriyet çocuklarıyız sistem değişmeli

Biz Cumhuriyet çocuklarıyız sistem değişmeli

30 Haziran 2022 Perşembe - 12:57




Vatandaş, maaş zamlarını yeterli bulmadı, yaşanan ekonomik sıkıntının asıl nedeninin sistem olduğunu söyledi





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçenlerde kabine toplantısında yaptığı, "Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığının altında ezilmesine müsaade etmemektir" açıklaması binlerce çalışan ve emeklinin umutlarını yükseltmişti. Fakat, şu zamana kadar konuşulan yüzde kırklık zam oranı çalışanları mutlu etmedi. Durdurulamayan enflasyon karşısında maaşların ne kadar olursa olsun eriyeceğini belirten halk, “Asıl sıkıntı sistemde. Başkanlık sistemi gitmeli, demokrasi geri gelmeli” dedi.

ÜÇ BEŞ KURUŞ VERİP GÖZ BOYUYORLAR

Zamların asıl nedenini sistemin yanlışlığına bağlayan ismini vermek istemeyen bir vatandaş, “Bu pahalılıkta memura yapılan zam sıfırda bir. Kendileri elli yerden maaş alıyor, ben 30 sene çalıştım, bir kilo kiraz alıp yiyemiyorum. Yazıklar olsun! İki üniversite mezunuyum, altı bin lira alıyorum. Üç beş kuruş verip vatandaşın gözünü boyuyorlar. Halk inim inim inliyor. Eskiden nasıl saraydakiler halkın halini bilmeyip, zevk sefa içindeyse şimdikiler de aynı. İlk önce başkanlık sistemi gitmeli, demokrasi gelmeli. Biz laik bir ülkeyiz.  Anayasamıza uyulmalı diye düşünüyorum. Hak eden hak ettiği yerde olmalı” dedi.

HARAM ZIKKIM OLSUN

Geçinmek için eskiye göre iki kat çalıştığını söyleyen Ömer Bey, “İki ay sonra evleniyorum, her şey çok pahalı, alamıyorum. Evet, asgari ücrete zam gerekiyor.  Sokakta insanlar boş geziyor. Bir şekilde düzeltmeleri gerekiyor. Kuaförüm, zorla geçiniyorum. Fazla çalışıp az kazanıyorum. Eskiden akşam yedide kapatıyordum dükkanı, şimdi saat ona kadar çalışıyorum” şeklinde konuştu. Duruma tepki gösteren bir diğer isim Ayla Hanım ise, “Piyasaya yüzde beş yüz veriyor, bize de yüzde kırk. Şimdiden eridi maaşlarımız. Otuz yıllık devlet memuruyum, bizi yerin dibine gömdü. Otuz yıllık hizmetimin karşılığı bu mu? Haram zıkkım olsun.  Seçimler inşallah yakında olur, biz de kurtuluruz” ifadelerini kullandı.

Haber: EMİN SARAÇ
Görüntü: EROL TAŞKIN

Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap