SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Birinci olamazsam koltuğa yapışmam"

"Birinci olamazsam koltuğa yapışmam"

03 Mayıs 2015 Pazar - 17:28




Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu çözüm süreciyle ilgili, "Süreç durdu demek doğru değil" dedi.





Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim mitingi yapmak için gittiği Almanya'da çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecinin topluma mal olduğunu söyleyen Başbakan, "Süreç durdu' demek doğru değil" dedi.

"GEZİ'DEN SONRA KANDİL'DEN YENİ TALEPLER GELDİ"

Bu konuda psikolojik ve yasal eşiklerin aşıldığını söyleyen Davutoğlu "Aşamadığımız tek şey HDP ile Kandil'in sürekli tereddüt ve dar hesapla bu süreci kendine yontma çabası" değerlendirmesinde bulundu. PKK'nın 2013 Mayıs'ında silah bırakması gerektiğini hatırlatan Davutoğlu, "O zaman da Gezi olayları çıktı. Gezi'den sonra Kandil sürekli erteleme ve yeni talepler gündeme getirdi" diye konuştu.

"SİLAH BIRAKMAYACAĞIM DEMEK SİLAHI ŞANTAJ OLARAK KULLANMAKTIR"

Başbakan, HDP'nin ve paydaşlarının yol ayrımında olduğunu söyleyerek "Seçime giderken silah bırakmayacağım demek silahı şantaj olarak kullanmaktır" dedi. Davutoğlu "Çözüm süreciyle ilgili kimse tereddüt etmesin. HDP'nin seçimden sonra barajı aşamazsa bir meşruiyet tartışması açması da doğru olmaz" ifadesini kullandı.


"BİRİNCİ OLAMAZSAM KOLTUĞA YAPIŞMAM"

Muhalefetin seçim vaatlerini de eleştiren Davutoğlu "Hayal satarak hayali iktidar peşindeler" dedi. Davutoğlu, 7 Haziran için başarı kriterini ise birinci parti ve iktidar olarak açıkladı. "Birinci parti olamazsam koltuğa yapışmam" diyen Başbakan, Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş'tan da aynı kriteri beklediğini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap