SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bireysel emeklilikte yeni detaylar belli oldu!

Bireysel emeklilikte yeni detaylar belli oldu!

11 Aralık 2023 Pazartesi - 16:19




Bireysel emeklilik kapsamında milyonları ilgilendiren gelişme yaşandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla beraber SEDDK tarafından hazırlanan belgen emeklilerin gündemine oturdu. İşte tüm detaylar...





Emeklilerin gündemine oturan gelişme yaşandı. Resmi Gazete'de yayımlananlara göre, bireysel emeklilikte değişikliğe gidildi. SEDDK kapsamında düzenlenen belgelere göre, sözleşeme durumundan kaynaklı alacaklı devri hakkında genelge paylaşıldı.

BİREYSEL EMEKLİLİKTE DÜZENLEME

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) düzenlemeleri Resmi Gazete'de yayımlandı.

Genelgeye göre, bireysel emeklilik sisteminde kaydı olanların, bireysel emeklilik sözleşmeleri kapsamında devlet katkısının dahil olmadığı alacağın tümünü ya da belirli bir tarafını sözleşme yoluyla birlikte devredebilecek. Konuya dair esas ve usulleri tespit etmek nedeniyle düzenlendi.

Emeklilik konusunda alınan kararın ardından, alacak devrinde izlenecek yol paylaşıldı. Devir yapılamayacak sözleşmelere dair ek bilgiler yer aldı.

Yayımlanan genelgede paylaşılan bilgiler, "Alacağın devrine konu olabilecek tutarın belirlenmesinde, şirketlerin kredi vadesi boyunca sözleşmedeki birikimden indirim yoluyla tahsil edebilecekleri kesinti gelirleri dikkate alınır. Bankanın devralmak üzere ileteceği tutar, alacağın devri fon değerinde ortaya çıkabilecek değer kayıpları ile sözleşmedeki birikimlerin mevcut emeklilik yatırım fonlarından, alacağın devri fonuna geçiş aşaması tamamlanana kadar fon birim fiyatında oluşabilecek farklılıkları telafi etmek üzere kredi tutarının yüzde 20 fazlasını aşamaz." ifadeleri belirtildi.

GENELGEDE YER ALAN KONULAR

Genelge'nin içerisinde yer alan 8 madde paylaşıldı. Maddeler arasında; "Amaç ve Kapsam", "Dayanak", "Tanımlar", "Alacağın Devri Süreci", Devredilebilecek Sözleşme ve Alacak Tutarı", "Alacağın Devrine İlişkin Diğer Hususlar", "Yürürlük" ve "Yürütme" konuları bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap