SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bir yerli aşıdan daha güzel haber geldi!

Bir yerli aşıdan daha güzel haber geldi!

20 Nisan 2021 Salı - 11:10




Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Selçuk Üniversitesinin geliştirdiği aşının da klinik öncesi aşamayı tamamlayarak çarşamba günü Faz 1 aşamasına başlayacağının müjdesini verdi.





Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat'ta yayın yapan Çamlık TV'nin canlı yayınına konuk oldu, gündemi değerlendirdi.

"ÇARŞAMBA GÜNÜ FAZ 1 UYGULAMASI BAŞLAMIŞ OLACAK"

Aşı çalışmalarında ciddi mesafe kat edildiğini ve klinik aşamaya gelmiş durumda olan çalışmaları sıkı takip ettiklerini vurgulayan Oktay, şöyle konuştu:

"Bugün de güzel bir haberimiz var. Selçuk Üniversitesinden Prof. Dr. Osman Erganiş hocamızın geliştirdiği aşı adayının klinik öncesi aşamayı tamamladığı ve Faz 1 aşamasına başlayacağı haberini aldık. Kısmet olursa çarşamba günü Faz 1 uygulaması başlamış olacak."

ERCİYES ÜNİVERSİTESİNDEKİ AŞININ FAZ 3 ÇALIŞMASI YAKINDA BAŞLAYACAK


COVID-19'a karşı halihazırda 18 yerli aşı çalışmasının bulunduğunu ve bunlardan 7'sinin ümit verici olduğunu kaydeden Oktay, 7 aşı içinde 4'ünün klinik uygulama aşamasında bulunduğunu belirtti.

Fuat Oktay, Kayseri Erciyes Üniversitesinden Prof. Dr. Aykut Özdarendeli tarafından geliştirilen aşının son klinik aşama olan Faz 3 aşamasına çok yakında geçeceğini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap