SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bir tomar dolarla Merkez'in kararını bekledi! ''İnşallah 8.80 olursa bozduracağız''

Bir tomar dolarla Merkez'in kararını bekledi! ''İnşallah 8.80 olursa bozduracağız''

24 Eylül 2021 Cuma - 17:24




Elinde bir tomar dolarla Merkez Bankası’nın vereceği faiz kararını bekleyen vatandaş görenleri hayrete düşürdü. Vatandaş “doların 8.80 olmasını bekliyoruz satacağız” diye konuştu.





Merkez Bankası dün gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizini 100 baz puan öne çekti. Böylelikle Türkiye’de reel faiz yüzde 18’e düşmüş oldu. Karar sonrası dolar kuru yeni bir rekor kırarken doları olan vatandaşlarda bu fırsatı kaçırmadı.

Kapalı Çarşı’da elindeki torbalarda dolar bulunan vatandaş kurun yükselmesini beklediğini söylerken “Faiz haram olduğu için dolar ve euro biriktiriyoruz” diye konuştu.

İNŞALLAH 8.80 TL'Yİ BULURSA SATACAĞIZ

Kendisine mikrofon uzatılan dolar yatırımcısı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası Merkez Bankası’nın vereceği faiz kararını tahmin ettiğini söylerken “Dolarlarımı bozacağım da biraz daha yükselsin diye bekliyorum” diye konuştu.  Halk TV muhabirinin sabaha göre dolar kuru biraz daha yukarıda ne diyorsunuz sorusuna cevap veren vatandaş “ Vallahi işte ben de bunu bekliyordum.  Şimdi inşallah birazdan 8.80 TL’yi bulursa bozacağız”  ifadelerini kullandı.

 Sabah saat 6’da Kapalı Çarşı’ya geldiğini söyleyen vatandaş “Merkez Bankası’nı bekliyorduk. Dolar saat 14:00’de fırladı. Al-sat yapıyorum kar yapmak için bekliyorduk. Biz düşüreceğini biliyorduk. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan söylemişti. Biz de bankaya yatırmıyoruz faiz haram diye. Mecbur dolar ve euroya koyuyoruz” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap