SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bir milletin dünyaya kafa tutuşunun ifadesi

Bir milletin dünyaya kafa tutuşunun ifadesi

18 Mart 2013 Pazartesi - 09:16




Kılıçdaroğlu, “Çanakkale, aynı zamanda bir milletin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı günlerde başkaldırışının, dünyaya kafa tutuşunun da i





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çanakkale Savaşlarının 98. Yılı ile Şehitler Günü, din dil, ırk, inanç farkı gözetmeksizin canı ve kanı pahasına topraklarını savunan şehitlerimizin, gazilerimizin saygıyla, sevgiyle, minnetle anıldığı kutsal bir gündür" dedi. Kılıçdaroğlu, Anafartalar'a yapılan çıkarma harekatını Mustafa Kemal komutasındaki Mehmetçiğin durdurduğunu hatırlattı. Mesajında, İngiliz başkomutanının "Çok cesur muharebe eden, en iyi sevk ve idare edilen asil Türk ordusunun ve Albay Mustafa Kemal gibi dahi bir komutanın karşısında bulunuyoruz. O nedenle geri çekildik. Bunu hiçbir zaman unutmayalım" sözlerini de hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bu sözler, Mustafa Kemal'in, Çanakkale şehitleriyle gazilerin kahramanlığını tarihe altın harflerle kaydettiren sözlerdir. Ama, aynı zamanda bir milletin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı günlerde başkaldırışının, dünyaya kafa tutuşunun da ifadesidir" dedi. Kılıçdaroğlu, Çanakkale'deki direnişin masa başı hesapların alt üst olduğu, yokluk içindeki bir milletin direnişi olduğunu kaydetti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap