SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bir İstiklal Marşı skandalı daha

Bir İstiklal Marşı skandalı daha

07 Ocak 2020 Salı - 11:00




Kayseri'de bazı okullarda İstiklal Marşı'nın okutulmadığı iddia edildi. Türk Eğitim-Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem Çolak "ağızlarınız İstiklal Marşı okurken mi yoruluyor?" diyerek, yaşanan duruma sert tepki gösterdi.





Kırıkkale Üniversitesi'nde mezuniyet töreninde 'siyasi içerikli' olduğu gerekçesi ile okutulmayan, ancak üniversite yönetimi tarafından bir etkinlikte Arapça olarak okunmasına izin verilen İstiklal Marşı ile ilgili yeni bir skandal Kayseri'de yaşandı. 

Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin'in haberine göre Kayseri'de bazı okullarda İstiklal Marşı'nın okutulmadığı iddia edildi. İddiayı gündeme taşıyan Türk Eğitim-Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem Çolak, söz konusu okulların, Nurettin Öztürk İmam Hatip Ortaokulu, Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ye Beyazşehir İMKB İlkokulu olduğunu belirtti.

Çolak, "Yağcılıkta, yalakalıkta, yandaşlıkta yorulmayan muhterem ağızlarınız İstiklal Marşı okurken mi yoruluyor?" diyerek yaşanan duruma tepki gösterirken,"Resmi tatiller öncesinde ve bitiminde İstiklal Marşı okunmayan okullarla ilgili gerekli çalışmanın yapılacağı sözünü yetkililerden almış bulunuyoruz" dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap