SON DAKİKA



Haber > Gündem > Binlerce memur, Ankara'da zam teklifine karşı bir araya geldi

Binlerce memur, Ankara'da zam teklifine karşı bir araya geldi

20 Ağustos 2021 Cuma - 10:27




Hükümetin 6’ncı toplu sözleşme dönemi için teklif ettiği zam teklifini kabul etmeyen Memur-Sen’in hükümete ikinci zam teklifi için verdiği süre doldu.





Milyonlarca memur ve memur emeklisinin büyük umutlar bağladığı zam pazarlığı sürüyor. Hükümet kanadının açıkladığı 2022 ve 2023 yılına ait 5+6 ve 6+6 oranında zam konfederasyonlar tarafından kabul edilmedi. Kabul edilmeyen zam teklifinin ardından Memur-Sen hükümet kanadına ikinci bir teklif için süre vermişti. Sürenin dolmasının üzerinden geçen dört günde hükümet ikinci teklifini sunmadı.

Hükümet kanadına sunulan ikinci teklif süresinin dolmasının ardından, Memur-Sen, Ankara Anadolu Meydanı’nda binlerce memurun bir araya geldiği mitingle hükümetten ikinci zam teklifini sunmasını ve sunulacak teklifin ise memurun faydasına bir teklif olması çağrısını yineledi.

YENİ TEKLİFİ BEKLİYORUZ

Hükümete yeni ve adil bir teklif taleplerini yineleyen ve bu yüzden meydanlara indiklerini ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bir an önce yeni bir teklif gelmeli. Toplu sözleşme müzakereleri için son 3 gün. Bu 3 gün çok iyi değerlendirilmeli. O yüzden diyoruz ki; Ey hükümet, ey kamu işvereni, yeni, adil, müzakere edilebilir bir teklif bekliyoruz” diye konuştu.

KAYBEDİLENLER KAZANILMALI


Anlaşma sağlanamayarak Hakem Kuruluna giden 5’inci Dönem Toplu Sözleşme döneminden bugüne yaşanan hak kaybının ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Yalçın, “Biz 5’inci toplu sözleşmeden bugüne kadar kaybedilen hakların verilmesi, günün gereğini yerine getirmenin, yarına umut yüklemenin tekliflerini masaya sunduk. Dedik ki; İşveren-Hakem ortaklığının eseri zarar karşılansın, kamu görevlilerine 600 TL seyyanen zam yapılsın” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap