SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bingöl'deki deprem sonrası Naci Görür'den uyarı: Yeri itibarıyla hassas

Bingöl'deki deprem sonrası Naci Görür'den uyarı: Yeri itibarıyla hassas

23 Ağustos 2023 Çarşamba - 13:02




AFAD, Bingöl'ün Kiğı ilçesinde, saat 11.19’da, 8.47 kilometre derinlikte, 4.2 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Naci Görür, deprem sonrası uyarıda bulunarak, "Şimdiki deprem de DAF’ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibarıyla hassas, özenli olmakta yarar var" dedi.





Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Bingöl'ün Kiğı ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Depremin 8.47 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin Bingöl’ün Kiğı ilçesinin Demirkanat köyünde 5 kilometre derinlikte ve 4.0 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Bingöl'deki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu. Görür, "Demirkanat-Kiğı/Bingöl’de 4,0 deprem oldu. Bu bölge stres transferlerinin olduğu bölge. Muhtemelen son transfer 6 Şubat depremleri" dedi.

'Yeri itibarıyla hassas' uyarısı

"Daha önce de açıkladığımız gibi, Erzincan-Karlıova arasında, Karlıova-Bingöl arasında dikkatli olunmasını uyarmıştık" ifadelerini kullanan Görür şunları kaydetti:
"Şimdiki deprem de DAF’ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibarıyla hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap