SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bingöl'de PKK'ya ağır darbe

Bingöl'de PKK'ya ağır darbe

14 Kasım 2015 Cumartesi - 09:23




Bingöl’de merkez Göltepesi mevkiinde tespit edilen 9 sığınak içerisinde bol miktarda gıda maddesi, yaşam malzemesi ve giysiler bulundu. Sığınaklar güv





 PKK'lı teröristlerin kış mevsimini geçireceği sığınak, mağara ve barınakların tespit edilerek imha edilmesine yönelik, güvenlik güçlerinin Bingöl merkeze bağlı Göltepesi mevkiinde yaptığı operasyonda, tespit edilen 9 sığınak imha edildi. Sığnaklar içerisinde bol miktarda, gıda ve yaşam malzemesi ile giysiler bulundu.Bingöl Valiliği'nin konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, '13 Kasım 2015 günü Bingöl ili merkez ilçesi Göltepesi Yaylası bölgesinde, İl Jandarma Komutanlığı Tarafından PKK terör örgütüne yönelik operasyon icra edilmiştir. Bu operasyon neticesinde Göltepesi Yaylası mevkiinde bölücü terör örütü mensuplarına ait 9 adet sığınak bulunmuştur. İcra edilen operasyon esnasında, bölücü terör örütü mensuplarına ait sığınak ve depolarda; 102 kilogram beyaz peynir, 50 kilo kesme şeker, 40 kilo makarna, 3 adet uyku tulumu, 3 adet hava pompası, 7 adet sırt çantası, 2 kilo tütün, 250 kilo amonyum nitrat, 1 adet şişme bot, 1 adet akü, 12 adet büyük pil, 2 adet çaydanlık, 4 adet panço, 100 kilo un, 40 kilo pirinç, 10 kilo kuruyemiş, 7 çift ayakabı, 200 metre kablo, 12 adet şemsiye, 10 adet çay bardağı, 50 kilo gübre, 6 adet kürek, 5 tonluk su tankı, 3 adet tencere, 4 adet kazma, 1 adet at semeri, bol miktarda muhtelif gıda, yaşam malzemesi ve kıyafet ele geçirilmiştir. Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile ele geçirilen malzemeler ve sığınaklar yerinde imha edilmiştir. İcra edilen bu operasyon neticesinde bölgede barınmaya çalışan bölücü terör örgütü mensuplarının barınma çalışmalarına engel olunmuştur. Terör örgütüne karşı icra edilen operasyonların temel hedefi, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasıdır. Bingöl halkımızın desteği ile güvenlik güçlerimiz terörle mücadele harekâtını kararlılıkla sürdürecektir' denildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap