SON DAKİKA



Haber > Gündem > Binali Yıldırım'ın açılışını yaptığı havalimanına 10 yıldır uçak inmiyor

Binali Yıldırım'ın açılışını yaptığı havalimanına 10 yıldır uçak inmiyor

27 Haziran 2022 Pazartesi - 09:41




CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Binali Yıldırım'ın açılışını yaptığı Gökçeada Havalimanı'na 10 yıldır uçak inmediğini belirtti.





CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, atıl durumda olan Gökçeada Havalimanı gündeme getirdi.

Havalimanın kullanılamıyor olmasını eleştiren Ceylan, şunları söyledi:

“Turizmin geliştirilmesi hedefiyle açılan havalimanının yeniden aktif hale gelmesi sağlanmalıdır. Havalimanının yapımı yeterli fizibilite çalışmaları tamamlanmadan gerçekleşti. Kamu yatırımları hayata geçirilirken gerçekçi fizibilite raporları hazırlanmalı ve kaynakların çarçur edilmemesi sağlanmalıdır. Bu ülkenin kıt kaynaklarıyla yapılan havalimanının kaderine terk edilmemesi ve yeniden ticari uçuşların başlaması için çaba sarf edilmelidir.” 

Çanakkale'deki Gökçeada Havalimanı 15 Ağustos 2010 tarihinde “turizmin geliştirilmesi” hedefiyle yapıldı. Açılışını dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptı. 38 çalışanı bulunan havalimanında uçuşlar yapılmıyor. Havalimanı için harcanan toplam para miktarı ise 80 milyon 416 bin TL olmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap