SON DAKİKA



Haber > Gündem > Binali Yıldırım'dan 'sessiz istila' itirafı: Mülteciler istila edecek!

Binali Yıldırım'dan 'sessiz istila' itirafı: Mülteciler istila edecek!

07 Mayıs 2022 Cumartesi - 10:55




Eski Başbakanlardan AKP’li Binali Yıldırım’ın da Türkiye’de son haftaların en çok tartışılan mülteci konusuna değinerek “Sessiz istila “ kelimesini kullandığı ortaya çıktı.





Türkiye’de son günlerin en çok konuşulan konusu mülteciler sorunu oldu. Hemen hemen her gün bu konuyla ilgili sosyal medya üzerinden yeni bir tartışma konusu çıkarken “Sessiz istila” sözü paylaşımların ortak ifadesi olarak yer aldı. AK Parti’ de başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere sessiz istila ifadesini eleştirirken Binali Yıldırım’ın da bu ifadeyi kullandığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mehmet Ali Güller bugünkü yazısının başlığına “Binali Yıldırım ‘sesli istila’ demişti” başlığını atarken AKP’lilerin Erdoğan ve Yıldırım’a kızmaları gerektiğini belirtti.

BİNALİ YILDIRIM'DAN SESSİZ İSTİLA İTİRAFI

“Sessiz İstila” ifadesine karşı çıkanların böyle bir tehlike olmadığını savunduklarını belirten Mehmet Ali Güler böyle bir tehlike olduğunu, aslında kendilerinin de kabul ettiğini Binali Yıldırım örneği vererek ortaya koydu.

Yıldırım’ın 2016 yılında TRT ekranlarında yaptığı konuşmayı okuyucularına aktaran Güler şunları yazdı:

Başbakan Binali Yıldırım, 24 Kasım 2016’da TRT’de gazetecilerin karşısında aynen şunları söylemişti: “Düşünün, Türkiye olmasa ne olacak? Bütün bu Ortadoğu’dan, kargaşanın, savaşın yaşandığı bölgelerden akın akın mülteciler Avrupa’yı istila edecek ve çok büyük bir sorunla yaşamak zorunda kalacaklar. Türkiye buradan bütün bu sorunları, kendi içerisinde yönetebilen bir ülkedir. Avrupa’nın bunu görmesi lazım.”

Yani AKP’nin Başbakanı Binali Yıldırım, 5-6 milyon mültecinin Avrupa’yı istila etmek yerine kendi yönettiği ülkeyi istila ediyor olmasını, övünülecek bir politika olarak anlatmıştı! Dolayısıyla Sessiz İstila belgeseline kızanlar, aslında Binali Yıldırım’a ve elbette Tayyip Erdoğan’a kızmalıdır


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap