SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bill Gates'ten 'yapay zeka' değerlendirmesi

Bill Gates'ten 'yapay zeka' değerlendirmesi

17 Ocak 2024 Çarşamba - 12:03




Yapay zekanın kullanımı sesli asistanlar, dil çevirileri, sağlık hizmetleri, e-ticaret ve yardımcı robot uygulamalarıyla günlük hayatta etkisini artırmaya devam ediyor.





Yapay zekaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, yeni teknolojinin insan hayatının birçok alanında kolaylık sağlayacağını belirtti ve yapay zeka nedeniyle yok olan işlerin yerine yeni iş olanaklarının ortaya çıkacağı değerlendirmesinde bulundu.

Yapay zekanın hayatımızdaki yeri, son 20 yılda birçok alanda hızlı bir şekilde arttı.

Yapay zeka teknolojilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan ABD'li yazılım şirketi Microsoft'un kurucusu Bill Gates, eğitimden sağlığa insan hayatının birçok alanında kolaylık sağlayacağını söyledi.

ENDİŞELERİN 20'NCİ YÜZYILIN BAŞINDAKİ GİBİ

CNN'e konuşan Gates, yapay zekaya karşı endişelerin 20'nci yüzyılın başında gelişen teknolojiye karşı oluşan endişelere benzediğini belirterek, yapay zeka nedeniyle yok olan işlerin yerine yeni iş olanaklarının ortaya çıkacağı değerlendirmesinde bulundu.

Yapay zekanın herkesin hayatını kolaylaştıracağını söyleyen Gates, söz konusu teknolojinin "beyaz yakalı bir çalışanın eğitim vermesi, sağlık tavsiyelerinde bulunması, kod yazmaya yardım etmesi ve teknik destek aramalarına yardımcı olması" gibi birçok özelliğe sahip olduğunu söyledi.

Gates, yapay zekayı eğitim ve tıp alanlarına entegre etmenin çok iyi olacağını dile getirerek, bu teknolojinin ayrıca fazla fiziksel donanım gereksinimi bulunduğu için erişilebilirliğinin yüksek olduğunu dile getirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap