SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bilim Kurulu Üyesi'nden kritik uyarı: Kredi kartı kullananlar dikkat

Bilim Kurulu Üyesi'nden kritik uyarı: Kredi kartı kullananlar dikkat

23 Mayıs 2020 Cumartesi - 15:20




Korona Virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, korona sürecinde kredi kartı kullanan vatandaşlara uyarılarda bulunarak, “Kredi kartı, banknota göre daha riskli. Kartta daha fazla banknotlara göre bulaş riski. Ama kartları kullandıktan sonra ıslak mendille silmekte fayda var diye düşünüyorum. t





Korona Virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, kredi kartı kullanan vatandaşlara kritik uyarılarda bulundu. Korona virüs sürecinde kredi kartının banknottan daha riskli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. İlhami Çelik, kredi kartlarının ıslak mendille silinmesi önerisinde de bulundu.

DAHA RİSKLİ

Kartların, banknotlara göre daha riskli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çelik, “Parada, banknotlarda bulaşla alakalı çok çalışma yapıldı, korona virüs ile değil ama diğer bakterilerle alakalı. Ciddi şekilde bulaş olduğu görülmüş değil. Dolayısıyla korkmaya veya endişe etmeye gerek yok. Kart, banknota göre daha riskli açıkçası. Kartta daha fazla banknotlara göre bulaş riski. Ancak onun dışında majör temasın olmayacağını biliyoruz. Ama kartları kullandıktan sonra ıslak mendille silmekte fayda var diye düşünüyorum. Yine de bu konuda endişe etmesinler, hiçbir şey yapmasalar bile bulaş olacağı kanaatinde değiliz. Bu konuda kanıtlanmış, bilimsel bir veri yok" dedi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap