SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bilim Kurulu Üyesinden dün akşam dışarıya çıkanlara uyarı!

Bilim Kurulu Üyesinden dün akşam dışarıya çıkanlara uyarı!

11 Nisan 2020 Cumartesi - 17:56




Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, dün akşam sokağa çıkma yasağı öncesinde alışveriş için dışarıya akın edenlere ilişkin uyarılarda bulundu ve kendilerini 14 gün boyunca evde karantinaya almalarını istedi.





Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, dün akşam ortaya çıkan görüntülerle ilgili açıklamalarda bulunarak dışarı çıkan kişilerin 14 gün boyunca kendilerini karantina altına almaları gerektiğini söyledi.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Bağışıklama Derneği Başkanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Twitter hesabından açıklama yaptı.
 
KEŞKE ÇIKMASAYDIK
 
Prof. Dr. Ateş Kara, "Dün akşam keşke dışarıya çıkmasaydık; ancak eşimiz, dostumuz, çok farklı nedenlerle dışarıya çıktı. Bu, virüsün yayılımına neden olabilir.
 
14 GÜN EVDE İZOLE KALIN
 
Dün akşam dışarıya çıktıysak lütfen 14 gün evde izole kalalım, 1 metreye dikkat edelim, ortak alanlarda, ev içinde de maske takalım.
 
Bebeğine bez almak için, çocuğuna süt almak için ya da ertesi sabah ekmek temin edebileceğinden emin olmadığımız için çıktıysak bile, günlerdir evlerinde olan büyüklerimiz için 14 gün evde sosyal mesafeye ve kurallara dikkat edelim" ifadelerini kullandı.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap