SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Koronavirüsün sıcakta da yayıldığının kanıtı!

Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Koronavirüsün sıcakta da yayıldığının kanıtı!

12 Haziran 2020 Cuma - 14:09




Bilim Kurulu üyesi Prof. Levent Akın, "sıcak virüsün etkisini kırıyor" iddiasının Diyarbakır'daki vaka artışlarıyla yalanlanmış olduğunu belirtti





Bilim Kurulu üyesi Prof. Levent Akın, "sıcak virüsün etkisini kırıyor" iddiasının Diyarbakır'daki vaka artışlarıyla yalanlanmış olduğunu belirtti

Muharrem Sarıkaya, Habertürk’teki köşesinde “Diyarbakır’ı, İstanbul’u bırakın, Ankara’ya bakın” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Sarıkaya, Prof. Bilim Kurulu üyesi Levent Akın’ın "sıcak virüsün etkisini kırıyor" iddiasının Diyarbakır'daki vaka artışlarıyla yalanlanmış olduğunu belirttiğini aktardı.

Bilim Kurulu’nun halk sağlığı uzmanı Prof. Levent Akın, yeni tip koronavirüs iddiaların aksine sıcak havanın bulaşıcılık konusunda bir etkisi olmadığını Diyarbakır örneği ile anlattı.

Muharrem Sarıkaya’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Diyarbakır’da siz de rahat olun” diye söze girdi, rakamların kaygı verecek gösterge sunmadığını söyledi.


Bu aşamada, “Sıcak virüsün etkisini kırıyor” iddiasında bulunanlara da Diyarbakır örneğini gösterip ekledi:

“Sıcağın virüsü engelleyici bir etkisinin olmadığı Diyarbakır ile de ortaya çıktı. Demek ki sıcak virüsün yayılmasını engellemiyormuş. Eğer engellemiş olsaydı Diyarbakır’daki bu vakalarla karşılaşılmazdı.”

Emniyet görevlilerinin de uyarısıyla kentte etkin maske kullanımının yaygınlaştığına dikkat çekti, “Diyarbakır bölgesindeki sıkıntı en fazla bir hafta daha sürer” dedi.

Köy kapatma gibi vakalarla önümüzdeki süreçte de karşılaşılabileceğini de bu aşamada sözlerine ekledi.

Ankara’daki vaka artışı konusuna dikkati çeken Levent Akın, ayrıca “Eğer asker uğurlamaları, Moda Parkı'ndaki görüntüleri tekrar ederse İstanbul’da da sıkıntımız artar. Asker uğurlama ve Moda’nın sonucunu 10 gün sonra görürüz” dedi.


Muharrem Sarıkaya'nın yazısının tamamı için...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap