SON DAKİKA



Haber > Gündem > Beylikdüzü ‘hayır’ diyecek!

Beylikdüzü ‘hayır’ diyecek!

04 Mart 2017 Cumartesi - 09:50




Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Karadeniz’e dobra açıklamalar...





Başkan İmamoğlu, referanduma ilişkin “Ben şahsen bu bölgenin bu sistemin değişmesine 'hayır' diyeceği görüşündeyim” dedi. Başkan İmamoğlu, referanduma ilişkin “Ben şahsen bu bölgenin bu sistemin değişmesine 'hayır' diyeceği görüşündeyim” dedi.

Trabzonlu bir ailenin evladı olarak İstanbul’a yerleşen ve siyasette uzun dönem görev yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kapılarını Karadeniz gazetesine açtı. İmamoğlu, gazetemizden Sinem Fıstıkoğlu’na samimi açıklamalarda bulundu.

Yıllarca spor yöneticiliği yaptınız,  ardından siyasete girdiniz. Bu geçiş nasıl oldu? Evet, yıllarca Trabzonspor'da yöneticilik yaptım. Trabzonspor'un kurumsal kimliğine kavuşması için çaba gösterdik. Amacımız Türk futboluna ve elbette şehrim Trabzon'un gelişmine katkıda bulunmaktı. Bu konuda yol kat ettiğimizi düşünüyorum. Bu bir

bayrak yarışı. Trabzonspor'daki misyonumu tamamlayınca halka hizmet etmeye karar verdim ve belediye başkanlığına soyundum.

Çok genç yaşta Beylikdüzü gibi İstanbul'un önemli merkezlerinden birinde belediye başkanı oldunuz. Nasıl bir yol kat ettiniz? Haklısınız. Beylikdüzü İstanbul'un önemli merkezlerinden biri. En çok göç alan ilçelerinden biri. Sürekli büyüyen, gelişen bir merkez olma yolunda Beylikdüzü. Buna ayak uydurabilmek adına sürekli yatırım yapıp, Beylikdüzü'nü geliştirmeye çalışıyoruz.


MUTLU BİR İLÇE İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Bu yatırımlardan bahseder misiniz biraz?

Biz yaklaşık 3 yıl önce göreve geldik. 2014 yerel seçimleriyle birlikte oturdum bu koltuğa. O tarihten bu yana hem kültürel hem sosyal hem de ekonomik anlamda Beylikdüzü'nü geliştirmeye çalışıyoruz.

Bakın, özellikle çocuklar ve kadınlar için vakit geçirebilecekleri sosyal alanlar yaratıyoruz. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi ve Özge Can Kültür Merkezi bizim için çok önemli iki proje. Kadınlarımız için burada kermesler düzenleyip aile bütçelerine katkıda bulunmalarını sağlıyoruz. Üretmeyen, okumayan bir toplumun kadınları olmalarını istemiyoruz.

Kültür merkezlerimizde el becerilerini ve kendilerini geliştirmeleri için özel kurslar açıyoruz. Toplumun her kesiminden kadınlara açık kapımız. Bakın, biz belediye olarak klasik müzik günleri düzenliyoruz. Belediye olarak bunu yapan tek belediyeyiz. Buna ilave olarak gençlerin spor yapabilecekleri alanlar yapıyoruz. En büyük projemiz de bu. Beylikdüzü'nün en büyük meydanına spor yapabilecekleri alanlar inşa edeceğiz. Çalışmalarına başladık.


Eğitimle ilgili projeleriniz de var bildiğim kadarıyla... Elbette, ihtiyaç sahibi gençlerimize burs veriyoruz. Hedefimiz öğrenci sayımızı her geçen gün artırmak.

Bir başkan olarak halkın sorunlarına nasıl iniyorsunuz, halkla nasıl iletişim kuruyorsunuz?

Bu benim için çok önemli. Bizim belediye olarak her vatandaşa kapımız her daim açık. Ben kapım kapalı oturmam. Vatandaşla bire bir diyalog kurarım, hem burada hem dışarıda.

Çarşıya pazara inerim. Halkın sorunlarını dinler, bunlara duyarlılık gösteririm. Vatandaş bazen yanılgıya düşüyor. Bizim yetkilerimizi ve bütçemizi olduğundan daha fazla zannediyorlar. Böyle bir yanılgı var.

Oysa ki bütçelerimiz kısıtlı. Vatandaşın her ihtiyacına anında yanıt veremiyoruz maalesef. Ama şahsım adına ben elimin uzanabildiği herkese yardımcı olmaya çalışıyorum.


Siz göreve geldiğinizde bütün Beylikdüzü'nü Atatürk posteriyle donattınız. Sosyal medyada da basında da çok etki yarattınız.

Evet. Ben Atatürkçü bir ailenin çocuğuyum. Gazi torunuyum, Atatürk'ün açtığı yolda ilerledim hayatım boyunca. Hep araştırdım, okudum.

Hakkındaki olumsuz yazıları dahi okudum. Harmanladığım görüşleri kendime ilke edindim. Biz bugün bu ülkede demokrasiyi ve özgürlüğü onun sayesinde yaşıyoruz. Bu yüzden göreve geldiğim gün her yanı Atatürk'ün posterleriyle donattım. Tebrik de aldım tepki de. Ama bugün olsa yine yaparım. Ben Atatürk çocuğuyum.

Önümüzde çok önemli bir referandum var. Türkiye için tarihi bir viraj. Siz bu süreci nasıl okuyorsunuz?

Dediğiniz doğru, tarihi bir süreçten geçiyoruz. Şahsi kanaatim bu sürecin doğru ifade edilemediği yönünde. Halka şunu anlatmak lazım: Burada partiler üstü, kişiler üstü bir durum söz konusu. Tartışma programlarında bile bu doğru anlatılamıyor.


Siz ne çıkardınız anlatılandan?

Bu bana göre ülkeyi tam anlamıyla tek adamlığa sürükleyen bir durum. Tekil sese yöneltecek bu sistem ister istemez. Bu, ülkeyi ileriye değil geriye götürür. Çoğul sesin olmadığı medeniyetler geri gitmeye mahkumdur. Atatürk'e hayranım kişisel olarak. Ama inanın bu yetkiyi Atatürk istese ona da hayır derdim.

Peki, Beylikdüzü halkının nabzını tuttunuz mu referandum süreciyle ilgili?

Cevap: Evet elbette. İnanın samimiyetimle söylüyorum. Beylikdüzü bu referandumda hayır diyecek kanaatindeyim. Zira sürekli halkla iç içeyim. Vatandaşa da anlatmaya çalışıyoruz bunun bir seçim değil Türkiye'nin kaderini belirleyecek bir oylama olduğunu. Beylikdüzü halkı bu konuda bilinçli. Ben şahsen bu bölgenin bu sistemin değişmesine 'hayır' diyeceği görüşündeyim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap