SON DAKİKA



Haber > Gündem > “Berat Albayrak kabineye dönüyor” iddialarına yetkili ağızdan yanıt

“Berat Albayrak kabineye dönüyor” iddialarına yetkili ağızdan yanıt

21 Nisan 2021 Çarşamba - 16:50




Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, görevden alındı. Pekcan’ın yerine ise Mehmet Muş atandı.





Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamayla, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan‘ın eşinin yönetim kurulu başkanı olduğu şirketten dezenfektan alımı yapıldığını kabul etmişti.

Cumhurbaşkanı atama kararına göre; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye ayrıldı, yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Buna göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na da Vedat Bilgin atandı.

BAKANLIKLAR YENİDEN AYRILDI

Kararla Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da görevinden alınmış oldu. Bakanlık bir önce çalışma ve aile konularına odaklı iki farklı bakanlığın birleştirilmesinden oluşuyordu. Dün geceki revizyonla birlikte bakanlıklar yeniden ayrılmış oldu.

“KABİNEYLE İLGİLİ GENEL BİR BEKLENTİ HALEN VAR”

Reuters’ın haberine göre; AK Parti’ye yakın kaynaklar bayram sonrasına en az 4-5 bakanlıkta daha değişiklik olabileceğini ve normal şartlarda seçime kadar bu yeni kabine ile devam edilebileceğini belirtiyorlar. “Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tek başına çok büyüktü ve çoktandır bölünmesi yönünde bir karar vardı; ikisi aynı anda tamamlanmış oldu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap