SON DAKİKA



Haber > Gündem > Berat Albayrak, cephesinden AKP'ye uyarı: Kalıcı rahatlama elzemdir!

Berat Albayrak, cephesinden AKP'ye uyarı: Kalıcı rahatlama elzemdir!

31 Mayıs 2022 Salı - 10:39




Berat Albayrak'a yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, ekonomi üzerinden AK Parti'ye uyarılarda bulundu.





Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın abisi Serhat Albayrak'ın başında olduğu Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, bugünkü köşe yazısında ekonomi üzerinden  AK Parti'ye uyarılarda bulundu. Müderrisoğlu, "Ayrıca, vatandaşın günlük hayatına olumsuz tesir eden mutfak, enerji ve ulaşım faturasında kalıcı rahatlama sağlanması da elzemdir. Şimdiye kadar alınan tedbirler gereklidir ama yetmemektedir. Zira yaz ayları ile birlikte bu üç kalemde gözlenecek mevsimsel iyileşmenin sonbahar ve kış aylarında da istikrarlı seyri, sandığın kaderinin tayin edileceği günler için belirleyici olacaktır. Farklı bakanlıkların konu bazında sergilediği çabanın, ortak ve gözle görülür neticelerinin alınması, bürokratik şovenizmin bir kenara bırakılması, "O iş filanca bakanlığı ilgilendiriyor" türü teknokrat manevralardan uzak durulması mühimdir." yazarak bakanları uyardı. Bunun yanı sıra Sabah gazetesinde zaman zaman bakanları eleştiren yazılar yazılması dikkatlerden kaçmıyor.

"REHAVETE YOL AÇMAMALI" 

Atatürk Havalimanı’na yapılacak millet bahçesi için düzenlenen töreni ele alan Okan Müderrisoğlu, "Kuşkusuz, AK Parti ve Cumhur İttifakı açısından büyük 'moral' oldu. Milletin, AK Parti ile gönül bağının sürdüğünü gösteren örnekler her bakımdan etkileyici idi. Lakin... Daha çok Cumhurbaşkanı'nın şahsı ile ilişkilendirebileceğimiz kitlesellik, doğru okunmalı ve asla "rehavete" yol açmamalı." uyarısını yaptı. 

Öte yandan Müderrisoğlu, "Yani, klasik AK Parti tabanını da aşan milli bütünleşmenin 2023 yılına kadar erozyona uğramadan muhafaza edilmesidir. Bunun yolu da bellidir. Erdoğan lokomotifinin arkasına takılan ve vaziyeti idare eden vagonların sayısının azaltılması, siyasal çekicilerin sayısının ise artırılmasıdır." düşüncesini dile getirdi.

"BÜROKRATİK ŞOVENİZMİN BİR KENARA BIRAKILMASI"


Okan Müderrisoğlu şu ifadeleri kullandı: 

"Ayrıca, vatandaşın günlük hayatına olumsuz tesir eden mutfak, enerji ve ulaşım faturasında kalıcı rahatlama sağlanması da elzemdir. Şimdiye kadar alınan tedbirler gereklidir ama yetmemektedir. Zira yaz ayları ile birlikte bu üç kalemde gözlenecek mevsimsel iyileşmenin sonbahar ve kış aylarında da istikrarlı seyri, sandığın kaderinin tayin edileceği günler için belirleyici olacaktır. Farklı bakanlıkların konu bazında sergilediği çabanın, ortak ve gözle görülür neticelerinin alınması, bürokratik şovenizmin bir kenara bırakılması, "O iş filanca bakanlığı ilgilendiriyor" türü teknokrat manevralardan uzak durulması mühimdir. Neticede, bahse konu işler vatandaş açısından "hayat memat meselesidir." İşini gerçekten yapmayan, yapıyormuş gibi geçinen bürokrat da iş insanı da siyasetçi de önümüzdeki süreçte kaybedecektir. Fakat bu ülkenin 1 dakika bile kaybetmeye, geleceğinin maceraya atılmasına tahammülü yoktur!"

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap