SON DAKİKA



Haber > Gündem > Beni de götür yanında!

Beni de götür yanında!

25 Mart 2016 Cuma - 18:44




PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Astsubay Mustafa Gökçeli ile Uzman Onbaşı Sabri Acem memleketlerinde gözyaşları arasında toprağa v





Diyarbakır’da, Mermer Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristler tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Astsubay Mustafa Gökçeli’nin cenazesi memleketi Kahramanmaraş’ın Andırı İlçesi’nde, Uzman Onbaşı Sabri Acem(26) ise Mersin’in Tarsus İlçesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

“BABA BEN ŞEHİT OLACAĞIM”

Teröre lanet sloganlarıeşliğinde şehit oğlunun cenazesini karşılayan babası Müslüm Gökçeli, “Tabutuna kurban olduğum”, annesi Sultan Gökçeli ise “Beni de götür yanında Mustafam” diyerek gözyaşı döktü. Müslüm Gökçeli oğlunun kendisine şehit olacağını söylediğini belirterek, “Diyarbakır’a gideceği zaman, gitme oğlum dedim, beni dinlemedi. Baba ben şehit olacağım. Zevkle, severek gideceğim. Vatan sağ olsun” dedi. 3′ü kız 8 çocuklu ailenin 5′inci çocuğu ve bekar olan Şehit Jandarma Astsubay Gökçeli, Andırın Haçtırın Mezarlığı’nda toprağa verildi. Tarsuslu Uzman Onbaşı Sabri Acem (26) ise Seval-Erkan Acem çiftinin 2 çocuğundan biri. Sabri Acem’in cenazesi Fevzi Çakmak mahallesindeki baba evinin önünde helallik alındıktan sonra Ulu Camiine getirildi. Cami içinde ve önünde sıkı güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

“ASLA AĞLAMAYACAĞIM”

Cenaze namazının kılındığı Tarsus Ulu Cami avlusunu bayraklarla donatılırken, törene katılan binlerce vatandaş sık sık tekbir getirerek, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Şehide uzanan eller kırılsın”, “Şehidim hakkını helal et bize” sloganları atıldı. Şehidin babası oğlunun cenazesi top arabasına konduktan sonra, “Asla ağlamayacağım. O şerefsiz teröristleri güldürmeyeceğim” diye haykırdı.


Bir süre sonra cenaze aracına alınan şehidin cenazesi Şehitliğe doğru götürülürken, bir grup genç aracın yolunu keserek, sloganlar attı ve aracın önünde yürüdü. Şehidin cenazesinin götürülüşü sırasında genç bir kadın bayılarak yere düştü ve 112 Acil Servis görevlileri müdahale edip, sedyeye koyarak hastaneye götürdü. Şehidin cenazesi daha sonra gözyaşları eşliğinde Tarsus Şehitliği’ne defnedildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap