SON DAKİKA



Haber > Gündem > “Ben Türkiye'nin muhtarıyım”

“Ben Türkiye'nin muhtarıyım”

08 Nisan 2015 Çarşamba - 13:18




Saray'da muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben de bir nevi Türkiye'nin muhtarıyım." dedi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlarla buluştu. Konuşmasında "50 bin muhtarımızla buluşacağız inşallah. Burayı bir hizmet makamı olarak görüyorum. Milletimle arama hiçbir zaman aracı koymadım, koymayacağım." diyen Erdoğan, "Ben de bir nevi Türkiye muhtarı olarak ülke çapında milletimize hizmet etme gayreti içindeyim." açıklamasında bulundu.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

FENERBAHÇE'YE YAPILAN SALDIRIYI BİR KEZ DAHA KINIYORUM"

"Fenerbahçe futbol kulübüne yapılan saldırıyı buradan bir kez daha kınıyorum. Şiddetin silahlı saldırının olduğu yerde spor bitmiştir. Futbolun esası centilmenliktir, şiddetin hele hele silahlı saldırının olduğu yerde 'spor bitmiş, yerine vandallık gelmiş' demektir. Futbolu bahane ederek vandallık yapanlar sadece kendi takımlarına değil, tüm ülkeye, millete ihanet ettiklerini bilmelidirler. Bu tür hadiselere karşı gerek kulüplerimizin gerekse ilgili tüm kurumlarımızın gerekli tedbirleri en kısa zamanda alacaklarına ve en etkili şekilde uygulayacaklarına inanıyorum. Bu olayla ilgili de İçişleri Bakanlığımız yoğun bir çalışmayla şu anda zaten kısmi olarak bazı delilleri ele geçirmenin yanında, bazı emareler de gözaltında, bunlarla ilgili çalışmalar da devam ediyor.

"BEN DE BİR NEVİ TÜRKİYE'NİN MUHTARIYIM"


- 50 bin muhtarımızla buluşacağız inşallah. Burayı bir hizmet makamı olarak görüyorum. Milletimle arama hiçbir zaman aracı koymadım, koymayacağım.

Mahallesindeki fakirleri tespit etmeyen bir muhtar olabilir mi? Mahallesinde hangi evin bacasının tütmediğini bilmeyen bir muhtar olabilir mi? Ben de bir nevi Türkiye muhtarı olarak ülke çapında milletimize hizmet etme gayreti içindeyim.

"CUMHURBAŞKANLIĞINI MİLLETE KAPATMAM SÖZ KONUSU OLAMAZ"

- Türkiye'nin millet oyuyla göreve gelmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak Cumhurbaşkanlığını millete kapatmam söz konusu olamaz. Burayı hizmet makamı olarak gördüm, hakim, otorite makamı olarak görmedim.

- Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırıyı bazı yayın kuruluşlarının bu haberi hakka, hukuka, vicdana sığmayacak şekilde vermesini şiddetle kınıyorum.


- Milletimizle çıktığımız yolda Türkiye'yi 2023 hedefine ulaştırmaya çaba göstereceğiz.

- Şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesi olayında teröre propaganda malzemesi veren basın kuruluşlarını şiddetle kınıyorum. Savcımız olayın faillerini bulmak adına önemli mesafe kaydetmişti. Batı'da teröre ve teröriste destek veren kuruluşlar anında hukuk yoluyla kapısına kilit vurulur. Bu da Batı'nın ne kadar iki yüzlü olduğunu gösterir. Teröristler tarafından diri diri yakılan insanımızı görmezden gelenler teröristleri adeta bayraklaştırdılar.

Masumu unutanlar teröriste çiçek çocuk diyerek gerçek amaçlarını deşifre ediyorlar.

Biz de Batı'daki uygulamayı hayata geçirmeliyiz."

- Savcının cenazesinde muhalefet yoktu. Acaba neden gelmediler? Yargının da yasamanın da yürütmenin de üzerine düşen görevi yapması gerektiğini düşünüyorum.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap