SON DAKİKA



Haber > Gündem > Beklenen gün geldi! Fatih, Yavuz ve Kanuni Karadeniz doğal gazı için sefere çıkıyor

Beklenen gün geldi! Fatih, Yavuz ve Kanuni Karadeniz doğal gazı için sefere çıkıyor

07 Nisan 2022 Perşembe - 10:29




Karadeniz'de üç sondaj gemisi "Fatih", "Yavuz" ve "Kanuni" doğal gaz arama çalışmalarında yer alacak. Üç gemi, Karadeniz gazının 2023'te kullanıma sunulması için eş zamanlı çalışma yürütecek. Yavuz sondaj gemisi görevine yarın başlıyor.





Karadeniz'de 540 milyar metreküp doğal gaz keşfinin ardından doğal gaz arama faaliyetleri devam ediyor. Sismik gemilerin Mavi Vatan'daki enerji çalışmaları gece gündüz sürüyor.

Yavuz sondaj gemisi de Karadeniz'deki ilk kritik görevine başlayacak. Gemi, yarın Filyos Limanı'ndan yeni görevi için hareket edecek. Fatih, Kanuni ve Yavuz sondaj gemileri, Karadeniz'de eş zamanlı görev yapacak. Hedef, Karadeniz gazının 2023'te kullanıma sunulması.

HER GEMİNİN FARKLI BİR GÖREVİ VAR

Türkiye'nin sondaj gemileri Sakarya Gaz Sahası'nda farklı görevlerde bulunacak. Fatih sondaj gemisi Gökçe-1 sondaj kuyusunda mesaide. Kanuni, Türkali-2 kuyusunda derin deniz kuyu testlerini gerçekleştirdi. Şimdi Türkali-4'te sondaj çalışmalarına devam ediyor. Deniz tabanına kuyu başı malzemelerinin ve vana sistemlerinin yerleştirilmesi gibi adımları kapsayan üst seviye kuyu tamamlama görevini ise Yavuz yapacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap