SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bekir Bozdağ': Her parti bir taslak hazırlasın

Bekir Bozdağ': Her parti bir taslak hazırlasın

07 Mayıs 2021 Cuma - 14:34




TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, MHP’nin 100 maddelik anayasa teklifi taslağıyla kendi anayasa isteğini somutlaştırdığını belirtti.





TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, yeni anayasa çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Cumhur İttifakı’nın yeni bir anayasa yapmak için TBMM’de yeterli çoğunluğunun olmadığına işaret eden Bozdağ “Yeni anayasa konusunda bir uzlaşma komisyonu kurulamadığı takdirde her partinin yeni anayasa teklifi taslağı hazırlayıp kamuoyuna açıklaması son derece önemlidir ve tartışmaların somut teklif üzerinden yapılmasına ve sağlıklı bir tartışmanın yürümesine büyük katkısı olacaktır” diye konuştu.

Türkiye’nin ciddi bir anayasa birikimi olduğunu kaydeden Bozdağ “Yeni anayasa hazırlık çalışmaları yapılırken vatandaşlarımız, isterlerse doğrudan; dilerlerse de siyasi partiler, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri ve sendikalar üzerinden katkı verebilirler. Böylece her bir vatandaşımız yeni anayasa hazırlık sürecine katkı vermek için pek çok imkâna sahiptir” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap