SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bekir Bozdağ’dan itiraf gibi sözler! Kandırılmaya doymadınız

Bekir Bozdağ’dan itiraf gibi sözler! Kandırılmaya doymadınız

17 Eylül 2022 Cumartesi - 11:26




Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Finlandiya ve İsveç’in NATO'ya alınması sonrasında terör kapsamında Türkiye'ye verilen sözlerin tutulmadığını söyleyerek resmen 'kandırıldık' itirafında bulundu.





Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, NTV'de katıldığı canlı yayın programına Finlandiya ve İsveç’in  NATO üyeliği için Türkiye'ye verdikleri taahhütlere uymadığına dair sözleri tepki konusu oldu.

Bozdağ, “Finlandiya da, İsveç de ellerindeki dosyalar iade için yeterli olduğu halde, bize şu ana kadar tek bir iadesini istediğimiz kişiyi iade etmediler. Biz onların Türkiye'ye verdikleri sözlerin tutulmasını bekleyeceğiz” diye konuştu.

Bakan Bozdağ’ın bu sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski doktoru ve eski AKP Milletvekili Turhan Çömez’den sert şekilde tepki geldi.

TURHAN ÇÖZMEZ İFŞA ETTİ

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çömez Bozdağ’ın sözlerini paylaşarak; “Etmezler demedik mi Bekir Bozdağ? Kandırılmaya ve kandırıldık diyerek kandırmaya doymadınız” ifadelerini kullandı.


Ayrıca Bekir Bozdağ'ın sözleri sosyal medyanın da gündemine otururken Finlandiya ve İsveç'i NATO'ya alınmasına onay veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Devlet verilen sözlerle yönetilmez, devletin menfaatleri yazılı anlaşmalarla taahhüt altına alınır" gibi tepkiler gösterildi.

NE OLMUŞTU?

Rusya- Ukrayna savaşının başlamasının ardından Finlandiya ve İsveç NATO'ya üyelik başvurusunda bulunmuştu. Türkiye ise iki ülkenin teröre verdiği destek nedeniyle veto kararı almıştı. Gündemde uzun süre tartışılan bu durum, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karar değiştirmesiyle Finlandiya ve İsveç NATO'ya alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Üçlü Muhtıra’yı imzalamasıyla Finlandiya ve İsveç NATO'ya alınmış ve bu iki ülke terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle mücadelede Türkiye’yle tam dayanışma ve işbirliği sergileyecekleri, PKK terör örgütü başta olmak üzere milli güvenliğine yönelik tüm tehditlere karşı Türkiye’ye tam destek verecekleri, PYD/YPG ve FETÖ’ye destek sağlamayacakları taahhüdünde bulunmuşlardı.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap