SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bedelli askerliğe uzaktan eğitim mi gelecek?

Bedelli askerliğe uzaktan eğitim mi gelecek?

12 Nisan 2020 Pazar - 10:50




Korona virüs salgını sonrası bedelli askerliğe uzaktan eğitimin gelip gelmeyeceği merak edilen konular arasında yer aldı. Gündeme askerlerin terhis ve celp işlemlerini bir süre durdurulacağı ve bedelli askerlikte uzaktan eğitime geçileceği iddiaları geldi.





Türkiye’de korona virüs salgını nedeniyle alınan önlemler artarken, terhis ve celp tarihlerinin ertelenmesi, bedelli olarak yapacak olanların ise uzaktan eğitimle askerlik hizmetini yapmaları gündeme gelmesi dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanlığı’nın konu ile ilgili çalışma başlattığı ve değerlendirmelerin sürdüğü ifade edildi. Bakanlık, daha önce mart ayında askere alınanların 14 gün süreyle karantinaya alınmasını kararlaştırmıştı.

"BEDELLİ ASKERLİĞE UZAKTAN EĞİTİM GELİYOR" İDDİASI

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırarak askerlerin terhis ve celp işlemlerinin kısa bir süre için durdurulması, askerliğini bedelli olarak yapacak olanların ise kışlalara gitmek yerine uzaktan eğitimle askerlik hizmetini yapmaları üzerinde çalışıldığını söyledi.

Selvi, bedelli askerlikte bu dönem 40 bin 800 kişinin kısa süreli eğitime alınmasını öngörüldüğünü belirtti ve salgın yüzünden 40 bin 800 kişinin eğitimin uzaktan sağlanmasını düşünüldüğünü bildirdi.


120 BİN KİŞİLİK HAREKETLİLİK TEHDİT OLUŞTURUYOR

Bu önlem sayesinde, bir hareketlilik yaşanmayacak, bedelliler kışlaya gitmeyecek, yine terhis işlemleri uzaktan gerçekleştirilmiş olacak.

En son 1 Nisan’da terhis işlemlerinin yapıldığı Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) son celp işlemi 19 Mart tarihinde gerçekleşti. Celp ve terhis dönemlerinde yaklaşık 60 bin asker terhis olurken, yine yaklaşık 60 bin kişi askere alınıyor.

TSK’nın, celp ve terhis dönemlerinde 120 bin kişinin neden olacağı hareketliliğin aileleriyle birlikte ciddi bir risk oluşturmasından endişe ettiği ve terhis ve celplerin geçici bir süre durdurulması kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından sonra yürürlüğe girmesi için hazırlandığı bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap