SON DAKİKA



Haber > Gündem > Beceriksizliğine ortak arama çabaları boşuna

Beceriksizliğine ortak arama çabaları boşuna

12 Ekim 2015 Pazartesi - 14:27




Koray Aydın Paris'te katıldığı Avrupa Türklüğü buluşmasına sert ifadeler kullandı.





Koray Aydın'dan Paris çıkarması... TBMM Başkanvekili  Koray Aydın’ın MHP’nin Avrupa Türklüğü buluşmaları kapsamında 3 gün süren Fransa programının ardından Paris’te bir konuşma gerçekleştirdi.

Koray Aydın yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

ANKARA’DAKİ SALDIRI MİLLETİN BİRLİĞİNİ PARÇALAMAYA YÖNELİKTİR

"Ankara’da meydana gelen menfur saldırı, Türk milletinin birliğini ve bütünlüğünü parçalamaya yöneliktir. Saldırının failleri, azmettiricileri, teşvik edicileri ve destekçileri derhal yakalanıp adalete teslim edilmelidir.  Reyhanlı gibi, Suruç gibi göz göre göre gelen bu saldırıda ihmali olanlar da hesap vermelidir.

GÜVENLİK VE İSTİHBARAT ZAAFİYETİNİN BÜTÜN SORUMLULARI İSTİFA ETMELİDİR

Hiç kimse Başkent’in göbeğinde, Emniyet, Genelkurmay, MİT, Başbakanlık ve Bakanlıklara birkaç km mesafede olan bu saldırıyı olağan bir terör saldırısı olarak değerlendirmemelidir. Saldırıda bir güvenlik ve istihbarat zaafiyeti bulunduğu açıktır. Sayın Bakan’ın “güvenlik zaafiyeti yoktur” açıklamasını “güvenlik ve istihbarat yok ki, zaafiyeti olsun” şeklinde tercüme etmek gerekmektedir.  Başkentte cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısı oluyorsa, bunun bir idari ve siyasi sorumlusu olmalıdır ve bu sorumlular derhal istifa etmelidir. Oslo’da terör örgütünün şehirleri bombalarla doldurduğunu bildiklerini söyleyen istihbarat yetkilileri şimdi ne diyeceklerdir?   Bu ülkede istihbarat ve güvenlik teşkilatlarının başında bulunanların istifa etmeleri için, bir kerede kaç kişinin ölmesi gerekmektedir?  Bu ülkede bir Bakanın siyasi sorumluluğu üzerine alıp istifa etmesi için daha ne olması gerekmektedir?


DAVUTOĞLU’NUN BECERİKSİZLİĞİNE ORTAK ARAMA ÇABALARI BOŞUNADIR

AKP iktidarı her krizin, kargaşanın ve kaosun ardından, sorumluluk kabul etmemeyi, “safmışız, aldatıldık, kandırıldık” demeyi 13 yıldır alışkanlık haline getirmiştir.  Anlaşılıyor ki; Sayın Davutoğlu da aynı yolun yolcusudur. Sayın Davutoğlu’nun şimdi kendi beceriksizliğine ortak araba çabaları boşunadır. Tam 13 yıldır tek başına iktidarda olmalarına ve MHP’nin bütün uyarılarına kulak tıkamalarına rağmen, Sayın Davutoğlu’nun parti liderleriyle görüşmekle herşeyin süt liman olacağını sanması ayrı bir garabettir.  MHP’nin özellikle terörle mücadele konusundaki samimi uyarılarını dikkate almayanların, şimdi göstermelik görüntü verme arayışlarının hiçbir önemi, anlamı ve değeri yoktur.

MHP’NİN TERÖR UYARILARINA KULAK TIKAYANLAR VEBAL ALTINDADIR

AKP iktidarı buzdolabına kaldırdığı çözülme sürecinden tamamen vazgeçmediği müddetçe, terörle gerçek anlamda mücadele etmesi mümkün değildir.  Oslo, İmralı, Kandil ve Dolmabahçe görüşmelerinin terörü azdırmaktan ve bölücü ihanete mevzi kazandırmaktan başka hiç bir işe yaramadığını AKP’nin anlaması için daha kaç vatan evladının şehit olması gerekmektedir? Terörle mücadele, dış politika ve bütün milli konularda hiçbir karşılık beklemeden her zaman hükümetin yanında yer alan MHP’nin desteğini yok sayanlar ve uyarılarını dikkate almayanlar, millet ve tarih önünde vebal altındadırlar.

AVRUPA TÜRKLÜĞÜ MHP’YE GÜVENİYOR; MİLLİ VE ÜNİTER DEVLET İSTİYOR


Avrupa’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı ülkelerden biri olan Fransa’daki Türklerin, milli kimlik, kültür, gelenek ve göreneklerini koruduklarını ve yaşattıklarını görmek takdire şayandır. Avrupa Türklüğü, Türkiye’nin de milli ve üniter devlet olarak korunması ve yaşatılmasını istemektedir.  Milliyetçi kimliğiyle temayüz eden Avrupa ve Fransa Türk Federasyon’un düzenlediği programlarda, Fransa Türklüğünün şahsımda MHP ve Ülkücü Hareket’e gösterdiği ilgi ve desteğe şükranlarımı sunuyorum.  Nerede bir Türk varsa, nerede bir Müslüman ve mazlum varsa onunla ilgilenmeyi ideolojisinin temeli yapan MHP, bu çerçevede çalışmalarını milletimizin yaşadığı her yerde sürdürmeye devam edecektir.  Özetle Avrupa Türklüğü MHP’ye güveniyor, milli ve üniter devlet istiyor."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap