SON DAKİKA



Haber > Gündem > BDP'ye üslup uyarısı

BDP'ye üslup uyarısı

02 Mart 2013 Cumartesi - 14:37




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İmralı’ya giden heyetin dönüşte yaptığı açıklamaların sürece zarar verdiğini belirterek, “Böyle bir sür





Bakan Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi açılışı için geldiği Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde İmralı görüşmelerini değerlendirdi. Vatandaşların yüzde 90 ila 95’inin İmralı görüşmelerine ve kanın durmasına destek verdiğini ifade eden Bakan Çelik, bu beklentiyi zedeleyecek davranışta bulunulmaması gerektiğinin altını çizdi. İmralı’ya giden BDP heyetinin İmralı dönüşü yaptığı açıklamaların sürece zarar verdiğini ifade eden Çelik, “Ben bizzat İmralı’ya gidip gelip açıklama yapanları dinledim. O üslup doğru bir üslup değildir diyorum bu bir. İkincisi tabi ki bu görüşmelerin ne şekilde verildiği konusunda yorumlar var, bunlar da doğru değildir. Milletten kaçırılarak yapılan bir şey yok. Biz açık ve net söylüyoruz; bu milli birlik ve beraberlik projesi. Ne kan olsun bu memlekette, ne kin olsun. Bunları sonlandıralım yeter” dedi. Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu memleketin kalkınmasını istemeyenlerin önümüze koyduğu terör belasından bu milletin kurtarılması konusunda milletimizin bize yüklediği sorumluluğun bilincinde görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Böyle bir sürece girmişken, hükümet çok dikkatli bir dil kullanırken, sürecin içinde kim varsa herkes dikkatli bir dil kullanmak durumundadır. Hükümetin ne yapmak istediği belli. Çizgimiz bellidir. Bu iş taviz meselesi değil. Terörle mücadele devam ediyor, devam edecek. Tek istenen, söylenen şey, en yetkili ağızlar tarafından silah bırak git, çekin gidin.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap