SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Başörtülü vekil için bir engel yok"

"Başörtülü vekil için bir engel yok"

29 Ağustos 2013 Perşembe - 12:07




Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, başörtülü milletvekillerinin TBMM'de olmasında bir engel olmadığını söyledi.





Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Ben farklı kesimlerin kendisini özdeşleştirebileceği milletvekillerinin olmasını demokrasimizin zenginliği olarak değerlendiririm. İnşallah olur" dedi.Bakan Bağış, Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu'nu makamında kabul etti. Avrupa Birliği Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmede Bakan Bağış, Ömeroğlu'nun Türkiye'nin ilk Kamu Başdenetçisi olmasının Türkiye'nin Avrupa Birliği konusunda ilerlediğinin bir göstergesi olduğunun altını çizdi. Bağış, kamuda kıyafet özgürlüğü ile ilgili attıkları adımdan dolayı Ömeroğlu'nu kutladığını söyleyerek, "Ülkenin Avrupa Birliği standartlarında bir ülke olabilmesi için devletin insanların kılık kıyafetiyle uğraşmadığı, insanların yediğiyle içtiğiyle uğraşmadığı, okuduğu kitapla uğraşmadığı ama insanların özgürlüklerini güvence altına aldığı bir kurum olduğu bilincinin oturması açısından Kamu Başdenetçiliğini kurumumun aldığı karar çok önemliydi buda bizi Avrupa Birliği'ne daha da yakınlaştırıyor" dedi.Ömeroğlu'nun 3-4 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceği "Uluslararası Omdusmanlık Sempozyumu" ile ilgili ise Bağış, Ömeroğlu'nun çok önemli bir toplantı düzenlediğini ve bu çalışmalarda destek vermekten onur duyacağını ifade etti.Türkiye'nin ilk Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu ise, Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu'nda önemli konuklarının olacağını ve Avrupa Birliği Ombudsmanı'nı ve Avrupa Parlamentosu'ndan konukların ağırlanacağını söyledi. BAŞÖRTÜLÜ VEKİL İÇİN BİR ENGEL YOK Bir basın mensubunun yeni düzenlemeden sonra "TBMM'de başörtülü milletvekilleri olacak mı?" sorusunu ise Bakan Bağış, "Ben daha önce "Millet neyse milletin vekili o olmalıdır" diye cümle kurduğum için Anayasa Mahkemesi'nde yargılanmış bir kişiyim. O cümle her ne kadar benim yargılanama vesile olmuş ise de bun bu gün o cümleyi bir kez daha kurmak istiyorum. TBMM milletin meclisiyse, millet neyse milletin temsilcilerinin de aynı statüde olması gerekir" dedi.Başörtülü milletvekillerinin TBMM'de olmasında bir engel olmadığını ifade eden Bağış, demokrasinin belli prosedürlerinin olduğunu belirterek partilerin aday gösterme süreçleri olduğu söyledi. Bağış, "Partilerimizin aday gösterme süreçleri var. Bence şık olur, yakışan o olur. Ben farklı kesimlerin kendisini özdeşleştirebileceği milletvekillerinin olmasını demokrasimizin zenginliği olarak değerlendiririm. İnşallah olur" ifadesini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap