SON DAKİKA



Haber > Gündem > Başkent'te koalisyon trafiği!

Başkent'te koalisyon trafiği!

13 Temmuz 2015 Pazartesi - 03:01




Seçim gecesinden bu yana Türkiye’nin gündemini oluşturan koalisyon ve yeniden seçim tartışmalarında kritik viraja girildi.





Hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yarın MHP lideri Devlet Bahçeli, çarşamba günü ise ise HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bir araya gelecek.   

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Diyalog, müzakere ve mutabakat” şeklinde üç aşamalı planladığı koalisyon görüşmelerinin ilk turunu, çarşamba günü itibarıyla tamamlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 9 Temmuz’da hükümeti kurmakla görevlendirilen Davutoğlu, yeni hükümet için anayasada öngörülen ve 10 Temmuz itibarıyla işlemeye başlayan 45 günlük sürenin 4. gününde ilk tur görüşmelerine başlayacak. Davutoğlu beraberindeki heyetle birlikte bugün ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kapısını çalacak. 14 Temmuz’da MHP, 15 Temmuz’da HDP ile yapılacak görüşmelerin ardından Davutoğlu bayram tatili öncesi 1. tur görüşmelerini tamamlamış olacak. Davutoğlu, bu turda tabanın ortaklık istemediği HDP’ye ‘nezaketen’ gidecek, CHP ve MHP’ye ise yeni hükümet oluşumuna, AK Parti ile ortaklığa ilişkin yaklaşım ve beklentilerini sorup, “nabız tutmaya” çalışacak.

MEŞRUİYET TARTIŞMASI

Davutoğlu, bu turda, partisinin koalisyon konusundaki samimiyet ve kararlılığını muhalefet liderlerine aktaracak. Türkiye’nin bölgesindeki sıcak gelişmeler nedeniyle siyasi ve ekonomik istikrarsızlığa tahammülü olmayacağını vurgulayarak, seçmenin mesajı doğrultusunda sorumluluk üstlenmeye hazır oldukları mesajını verecek. Başbakan Davutoğlu, Milli İrade Platformu ile Dolmabahçe’de düzenlediği iftarda, hiçbir zaman milli iradeyle mücadele etmediklerini ve milli iradenin, sandığın önlerine koyduğu tabloyu meşruiyet tartışmasına, sınavına sokmadıklarını belirterek, “Evet milli irade bizi tek başına iktidar yapmadı ama herkes de bilsin ki milli irade, yüzde 41’lik oranla 258 milletvekiliyle en yakın partiye yüzde 16’lık farkla AK Parti’yi ‘Bu ülkenin geleceği sana emanettir’ mesajıyla görevlendirdi” dedi.

Aysu DEMİRAL

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap