SON DAKİKA



Haber > Gündem > Başkanlık yarışı başladı

Başkanlık yarışı başladı

28 Eylül 2017 Perşembe - 17:06




İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) başkanlık seçiminde ilk tur tamamlandı. AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal ilk turda 179 oy alırken CHP adayı Ek





Kadir Topbaş'ın istifasıyla boşalan İBB Başkanlığı için seçim yapılıyor.

İLK TURDA UYSAL ÖNDE

İlk tur seçimlerde AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal ilk turda 179 oy alırken CHP adayı Ekrem İmamoğlu 126 oy aldı. Ancak salt çoğunluk sağlanamadığı için ilk turda İBB Başkanı belirlenemedi. İlk iki turda adaylardan birinin en az 207 oy alması gerekiyor. Eğer bu gerçekleşmezse, üçüncü turda 156 oy alan aday İBB Başkanlık koltuğuna oturacak.

KONUŞMALARDAN SONRA OYLAMAYA GEÇİLDİ

İBB Meclisine, Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet başkanlık ediyor. Oy verme işleminin öncesinde CHPadayı Ekrem İmamoğlu ve AK Parti adayı Mevlüt Uysal birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından meclis başkanı Selamet, seçimin nasıl yapılacağına dair üyelere bilgi verdi. Selamet, yasa ve mevzuat gereği, bir zarf ve pusula verileceğini ve belirtilen usule göre, pusulaya oy verilecek adayının isminin el yazısıyla yazılması gerektiğini söyledi.


Ardından söz alan İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever kürsüye gelerek, el yazısıyla değil pusulalarının basılı olarak gelip, adayların yanına mühür ya da çarpı işareti konulabilmesini talep etti. Meclis Başkanı Selamet, mevzuatı hatırlatarak, Belediye Kanununa göre, pusulada el yazısının yazılarak oy kullanılması gerektiğini belirtti. Ardından oy verme işlemleri başladı. Oy verme işleminde üyelerin isimleri tek tek okundu.

AK PARTİ'NİN 179, CHP'NİN 127 ÜYESİ VAR

İkinci turda da sonuç alınamaması halinde Meclis üyeleri 3. kez sandık başına gidecek. Bu turda Büyükşehir Belediye Başkanı seçilebilmek için Meclis üye tam sayısının salt çoğunluğu yeterli olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti'nin 179, CHP'nin 127, MHP'nin 2 üyesi ile bir bağımsız üye bulunuyor

İŞTE İLK TUR SONUÇLARI

Oyların sayımı tamamlandı. İlk tur sonuçları şöyle oldu:


Mevlüt Uysal: 179

Ekrem İmamoğlu: 126

İlk sonuçların belli olmasının ardından ikinci tur oylamaya geçildi.

İKİNCİ TURDA DA SONUÇ ÇIKMADI

İkinci tur oylamanın sonuçları ise şöyle:

Mevlüt Uysal: 179

Ekrem İmamoğlu: 128


İlk iki turda sonuç alınamamasının ardından son tur oylamaya gidildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap