SON DAKİKA



Haber > Gündem > ‘Başkanlık sistemine karşı direneceğiz’

‘Başkanlık sistemine karşı direneceğiz’

08 Mart 2013 Cuma - 09:15




Başkanlık sistemini TBMM’den geçirmemek için mücadele edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, İmralı sürecinde ise MİT’in hukuk dışına çıktığını savundu.





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partili milletvekillerine İmralı ve yeni anayasa sürecine ilişkin uyarılarda bulunurken, “Başkanlık sistemi bizim olduğumuz TBMM’den geçemez. Sert direnişe hazırlıklı olun” dedi. Kılıçdaroğlu, İmralı süreci içinde milletvekillerini fazla konuşmama konusunda uyarırken, “Süreci MİT yerine akil adamlar götürmeli” diye konuştu. MGK yetki verdi mi? Kılıçdaroğlu, İmralı ve anayasa yazım süreci olmak üzere partisinden çıkan farklı sesleri azaltmak ve söylem birliği oluşturmak üzere dün milletvekillerini basına kapalı bir grup toplantısıyla uyardı. Kılıçdaroğlu, “Süreç MİT’in yetki alanında değil. MİT’in kuruluşuna ilişkin kanunun dördüncü maddesinde, bu süreçte MİT’in yetki sınırını aştığı görülüyor” dedi. Kılıçdaroğlu’nun, “İmralı süreci hukuk dışına çıktı. MİT’in yetkisi var mı, kendisine bir yetki verildi mi bilmiyoruz. Biz bu sorunun çözülmesini ve barışı istiyoruz ancak hukuk dışılığa izin vermeyiz. Süreç hukuk dışına çıktı. AKP ve BDP başkanlık rejimi için anlaştı. Ancak, CHP TBMM’de olduğu sürece başkanlık sistemi gelmeyecek. Bu sürecin MİT yerine ‘Akil Adamlar Komisyonu’ ile götürülmesi daha doğru bir tercih olacaktır” dediği kaydedildi. Başbakan Erdoğan’ın sürece ilişkin konuşmamasının nedenlerinden birinin, “Halkı Öcalan’a alıştırmak” olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, “Başbakan’ın konuşmasını bekliyoruz. Hukuk dışı süreçten AKP’lilerin ve bakanların bile haberi yok” dedi. “Başkanlık” direnişi “AK Parti ile BDP’nin anlaştığı başkanlık sistemi bizim olduğumuz TBMM’den geçemez” diyen Kılıçdaroğlu’nun, “AKP, sistemi dayatıyor. Bu, Hitler’e gidiştir. Sert direnişe hazırlıklı olun. Kürsü işgali de gündemimizde” ifadelerini kullandığı belirtildi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap