SON DAKİKA



Haber > Gündem > “Başkanlık sistemine 335 de yeter”

“Başkanlık sistemine 335 de yeter”

09 Nisan 2015 Perşembe - 11:54




Başkanlık sistemine giden yolda yeter sayıyı yeniden belirleyen Erdoğan, Meclis'te 335 sandalyelik bir çoğunluğun da referendum için yeterli olduğunu





Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık sistemini getirmek için gerekli olan Anayasa değişikliğini doğrudan Meclis'ten geçirecek vekil sayısına (367) ulaşılamasa bile, referanduma götürmeye imkan verecek sayının da yeterli olacağını söyledi.

SAYIYI YENİDEN BELİRLEDİ

İran dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemine giden yolda yeter sayıyı yeniden belirledi. Erdoğan, Anayasa değişikliği için 400 vekil beklentisi gerçekleşmezse, teklifi referanduma götürmeye imkan verecek vekil sayısının da (en az 330) yeterli olacağını söyledi.

"HALKIMIZ OLUMLU NETİCE VERECEKTİR"

Erdoğan, şunları kaydetti: "Bütün arzum, 7 Haziran seçimlerinden, birinci derecede parlamentoda yeni Anayasa'yı, yeni Türkiye hedefiyle çıkartabilecek bir sayının ortaya çıkması. Bunu 400 olarak ilan ettim. Tabii gerekli sayı 400 değil, 367… Ve, yeni Anayasa ile birlikte başkanlık sisteminin ne kadar önemli olduğunu işlemeye devam ediyorum. 400 olmadı da diyelim ki 335 oldu, referandum şansı elde edildi. Referandum şansının yakalanması dahi halkımız tarafından böyle bir oylamada olumlu netice verecektir."


330'UN ALTINDA KALIRSA NE OLACAK?

Mevcut Anayasa'ya göre, Meclis'te üye tam sayısının (550) beşte üçünün üzerinde (330 oy ya da üstü) ve üçte ikisinin altında (367'den az) oyla kabul edilen Anayasa değişikliği hakkındaki kanun referanduma gidiyor. Bu sayısının (330) altında kalınması halinde ise, teklif önce Cumhurbaşkanı'na, onun onayının ardından da, yeniden referanduma götürülebiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap