SON DAKİKA



Haber > Gündem > Başkanlık sevdalığı

Başkanlık sevdalığı

13 Ocak 2017 Cuma - 09:00








Her ilde olduğu gibi Rize'de de zaman zaman yönetim zafiyetleri ile karşılaşmaktayız. Korkak daire müdürleri, güven eksikliği olan bürokrat ve siyasiler kadar, ceketinin tüm düğmelerini ilikleyen memurlara kadar her tür insanla karşılaşmak mümkün. Tabii bunların yanında öz güveni olan, kendinden ve hizmetlerinden emin olan bürokratlar da yok değil. Son zamanlarda Rize iline baktığımızda baştan kaynaklanan bazı öz güvenler geldi.

Kim bu baş; tabii ki Rize Valisi Erdoğan Bektaş. Bazı daire müdürleri Kasım Esen'in gidişi ile öz güven kazanmaya başladı. Medya karşısından inmek istemeyen, sürekli kendini ön plana tutmak isteyen Esen hiçbir bürokratın sesinin de çıkmasını istemiyor, aksine sürekli kendisi ön planda olmak istiyordu. Tabii bunun psikolojisini anlamamak mümkün değil. Hayatta hiçbir şeyde başarılı olamayan, koltuğu görünce koltuğa sarılan ve kendisini dev aynasında görüp, gerçek hayatta değer verilmeyen kişilerden oluşan bir kişilik olmalı. Bunlara çok rahat teşhis etmek kolay.

Tabii yılların verdiği bir tecrübe var. Şimdi ise Rize rahat, bürokratlar rahat, artık kendilerine karşı öz güven sağlayan bürokratlar var. Bunların arasında halen eski korkularını yenemeyen, çekingenliklerini halen sürdürenler de olduğunu söylemek mümkün. Rize bürokrasisine baktığımızda Tarım İl Müdürü, Gençlik ve Spor İl Müdürü, SGK İl Müdürü, Sağlık Müdürü, İl Emniyet Müdürü çalışkanlıkları ile ön plana çıkmaktalar. Korkularını yenemeyenler ise halen "Ben bilmem eşim bilir" gibi "Ben bilmem ağam bilir" demeye devam ediyorlar.

Bunlara "40 yıl korkak yaşayacağına bir gün adam gibi yaşa" demekten başka söz bulamıyorum. Bürokratlar kadar nüfusa baktığımızda Rize'de 700'ün üzerinde sivil toplum kuruluşu veya dernek bulunduğunu söylemek mümkün. Kanarya Derneği, Gül Derneği gibi çeşitli etten puftan dernekler, hiçbir etkinlikleri olmayan ancak BAŞKANLIK unvanı alabilmek için dernek kuranlar var. Başkan ya, neyin başkanı? Kanaryacıların. Hadi beee! Böyle bir dernek mi olur? Adamın evinde kanarya bile yok. Olsun, BAŞKAN oldu ya!.. Ziraat Odasına bakalım...

Kasasında 1,5 trilyonun üzerinde bir nakit; 35 bin çay üreticisinden yaptığı kesinti ve üretici adına yaptığı hiçbir şey yok. Hani derler ya KAZIK çaktı. İşte onlardan biri Nevzat Paliç kazık çaktı. Eski insanlar bilirler, 'Palı' (salatalık bahçesinde dikilen kazık) uzun yıllar bahçede kalır ve her yıl dibinde salatalık ekilir. Paliç onlardan biri. Ziraat Odası Başkanlığına PALI'yı çaktı ve orada kaldı. Meclis üyelerine sorduğumuzda kimse memnun değil. Ancak BAŞKAN ya koltuktan kalkmak kolay olmuyor. Bizde BAŞKANLIK sevdası oldukça tek adım bile yürümek mümkün değil.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap